Despre viata

Premiul Nobel pentru pace 2014 a fost câștigat de Malala Yousafzai și Kailash Satyarthi

Kailash-Satyarthi-India-Premio-Nobel-de-la-Paz-10-de-octubre-2014-01 malala-yousafzai-ftr

Comitetul Nobel norvegian a decis vineri, 10 octombrie 2014, ca Premiul Nobel pentru Pace să fie atribuit indianului Kailash Satyarthi (60 de ani) și adolescentei Malala Yousafzai, în vârstă de doar 17 ani, fiind totdată și cea mai tânără laureată din istoria Premiilor Nobel pentru Pace.

Ambii au luptat împotriva exploatării copiilor și tinerilor, cât și pentru dreptul tuturor copiilor la educație și împotriva exploatării financiare.

Kailash Satyarthi a fost lăudat pentru curajul său din timpul demonstrațiilor, menținând vie tradiția lui Ghandi de a conduce proteste și demonstrații pașnice.

Din păcate, însă, în zonele afectate de conflicte,abuzul copiilor duce la perpetuarea violențelor din generație în generație.

În ciuda tinereții sale, Malala Yousafzay a luptat deja mai mulți ani pentru dreptul tinerelor fete la educație demonstrând astfel, că noua generație poate contribui la îmbunătățirea situației financiare, prin schimbarea la nivel educațional.

Comitetul Nobel, consideră un act important pentru un indian și un pakistanez să se alăture într-o luptă comună împotriva extremismului.

Conform statisticilor, realizate în Asia Centrală, de către un program susținut de ILO, dovedește faptul că 168 de milioane de copii muncesc peste tot în lume. În 2000 numărul copiilor a crescut cu 78 de milioane.

Lupta între suprimarea copiilor și tinerilor și drepturile la educație contribuie la „fraternitatea între națiuni”, fapt care este menționat de către Alfred Nobel, fondatorul prestigioaselor distincţii, în testamentul său, fiind unul dintre criteriile Premiului pentru Pace.

Lasă un răspuns

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...