Agrisele sunt cunoscute pentru multitudinea de beneficii pe care le au, insa nu multi sunt oamenii care au auzit ca din agrise se poate face si sirop, si unul extreeeem de bun si delicios.
Beneficii
Agrisele contin minerale si oligoelemente precum potasiu, calciu, fosfor, fier, zinc si nu in ultmul rand vitamina C a carei concentratie depaseste cu mult pe cea a citricelor. Actiunea eu este potentata de flavonoide, antioxidanti cu efect protector asupra vaselor de sange si favorizeaza circulatia sangelui. Este foarte benefic in orice perioada a timpului, dar iarna cu atat mai mult cu cat ne ajuta la intarirea organismului
Ingrediente
- 3 kg agrise proaspete
- 3 kg de miere
- 1 pliculet sare de lamaie
Agrisele se pun impreuna cu mierea si sarea de lamaie la macerat timp 3 saptamani pana se extrag toate calitatile agriselor. In fiecare zi se amesteca cu lingura de lemn pana siropul devine vascos.
Dupa cele 3 saptamani luam compozitia, dam agrisele prin sita, iar siropul il bagam in sticle sterile. Se inchid bine capacele si se pune la camara. Se poate pastra pana la 6-12 luni.
Siropul este demential de bun, are un gust dulce-acrisor iar beneficiile incontestabile.
Dupa ce il incercati si voi astept sa imi spuneti parerea voastra.
Saludic (a)
[…] si sa le mancam, anul trecut am ales sa facem sirop de agrise presat la rece, reteta o gasiti aici iar anul acesta am decis sa facem un siro din agrise si coacaze rosii, ca la mama acasa. Gustul […]
Buna ziua!
Rugaminte mare sa ma ajutati cu cateva lamuriri.
1. Recipientul cu agrise si miere se lasa la macerat, la loc intunecat sau la cald, la soare?
2. Recipientul se inchide cu capac pe durata acestor 3 saptamani sau se poate pune acoperi doar cu un tifon mai gros?
Recipientul se pune intr-un loc răcoros, de preferat intr o pivnița 🙃