Sirop de agrise presat la rece – “reteta proprie”

Green gooseberry fruit closeup isolated on white background

Agrisele sunt cunoscute pentru multitudinea de beneficii pe care le au, insa nu multi sunt oamenii care au auzit ca din agrise se poate face si sirop, si unul extreeeem de bun si delicios.

Beneficii

Agrisele contin minerale si oligoelemente precum potasiu, calciu, fosfor, fier, zinc si nu in ultmul rand vitamina C a carei concentratie depaseste cu mult pe cea a citricelor. Actiunea eu este potentata de flavonoide, antioxidanti cu efect protector asupra vaselor de sange si favorizeaza circulatia sangelui. Este foarte benefic in orice perioada a timpului, dar iarna cu atat mai mult cu cat ne ajuta la intarirea organismului

Ingrediente

  • 3 kg agrise proaspete
  • 3 kg de miere
  • 1 pliculet sare de lamaie

Agrisele se pun impreuna cu mierea si sarea de lamaie la macerat timp 3 saptamani pana se extrag toate calitatile agriselor. In fiecare zi se amesteca cu lingura de lemn pana siropul  devine vascos.

Dupa cele 3 saptamani luam compozitia, dam agrisele prin sita, iar siropul il bagam in sticle sterile.  Se inchid bine capacele si se pune la camara. Se poate pastra pana la 6-12 luni.

gooseberry-elderflower-cordial.jpg

Siropul este demential de bun, are un gust dulce-acrisor iar beneficiile incontestabile.

Dupa ce il incercati si voi astept sa imi spuneti parerea voastra.

20108682_1891481677841895_8771721765723440878_n

Saludic (a)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *