Cine isi mai aduce aminte de desertul copilariei noastre si anumele laptele de pasare? Desertul sanatos, facut acasa, care bucura papilele gustative atat al celor mari cat si al celor mici!
Reteta o gasiti aici, o reteta autentic romaneasca fara surplusuri inutile
Ingrediente:
1 litru lapte
6 albusuri
6 galbenusuri
125 gr zahar praf
1 baton de vanilie
1 lingura faina
Mod de preparare
Laptele se fierbe cu 1/4 baton de vanilie si 1 lingura de zahar.
Intre timp albusurile se bat spuma tare, luam din ea cu o lingura de metal sub forma de bulgari si punem in laptele clocotit, intorcand pe amandoua partile si cand fierbe scoatem bulgarasii si ii punem in farfurie.
In laptele ramas vom pune galbenusurile de ou frecate cu zaharul ramas si faina batand cu telul. Vom fierbe continutul pana se ingroasa putin (cand ramane continut pe lingura inseamna ca e gata). Turnam pe farfurie sau intr-un bol, punem bulgarii de albus si se serveste cand sunt reci. Ornam cu miez de nuca, alune, dulceata sau fructe mici.
Pofta buna!