Retete

Lapte de pasare – desertul copilariei mele

Floating-Island-Traditional-French-Dessert

Cine isi mai aduce aminte de desertul copilariei noastre si anumele laptele de pasare? Desertul sanatos, facut acasa, care bucura papilele gustative atat al celor mari cat si al celor mici!

Reteta o gasiti aici, o reteta autentic romaneasca fara surplusuri inutile

Ingrediente:

1 litru lapte

6 albusuri

6 galbenusuri

125 gr zahar praf

1 baton de vanilie

1 lingura faina

Mod de preparare

Laptele se fierbe cu 1/4 baton de vanilie si 1 lingura de zahar.

Intre timp albusurile se bat spuma tare, luam din ea cu o lingura de metal sub forma de bulgari si punem in laptele clocotit, intorcand pe amandoua partile si cand fierbe scoatem bulgarasii si ii punem in farfurie.

In laptele ramas vom pune galbenusurile de ou frecate cu zaharul ramas si faina batand cu telul. Vom fierbe continutul pana se ingroasa putin (cand ramane continut pe lingura inseamna ca e gata). Turnam pe farfurie sau intr-un bol, punem bulgarii de albus si se serveste cand sunt reci. Ornam cu miez de nuca, alune, dulceata sau fructe mici.

Pofta buna!

 

 

Lasă un răspuns

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...