Despre viata

Pregătește-ți mușcatele pentru primăvară

 

Nume – Muscata sau Pelargonium
Familia – Geraniaceae
Tipul – floare perenă

Înălțime – 20 cm până la 1 metru
Expusă – la soare
Sol – mix de turbă
Înflorire – Aprilie to Octombrie

Cum se pot planta mușcatele?

Ele se pot planta in ghiveci din Martie, Aprilie, atunci când clima începe să fie prietenoasă, dar să ții cont dacă temperatura scade sub 0 grade ar trebui să o aduci în casă, altfel riscă să înghețe.

Dacă nu vrei să te riști așteaptă până când temperatura să nu mai scadă, iar primăvara să-și intre cu adevărat in drepturi.

Lunile de plantare – Arpilie – Mai

Dacă plantezi mușcatele în ghiveci folosește sol mix de turbă, există la magazinele de specialitate, pământ special pentru mușcate.

 

Mușcatele au stat la “hibernat” pe timpul iernii într-un loc răcoros, fie în pivniță, fie într-un spațiu ferite de căldură.

Dar, ce facem când vine primăvara?

Ca să avem flori pe tot parcursul anului, iar mușcatele să dea bine pe balconul nostru trebuie să le pregătim încă din primăvară.

 

butasi-muscate-02

În primul rând trebuie să alegi pentru mușcate un loc foarte însorit, pentru că le place în mod deosebit lumina directă a soarelui, iar când temperaturile cresc pe 16 grade este timpul să le scoatem afară.

Primavara este momentul ideal de înmulțire al mușcatelor.

Rupi vlăstari tineri,pe care-i pui într-un vas cu apă, până apar primele rădăcini.

Apoi nu trebuie decât să-i plantezi într-un ghiveci.

Transplantarea mușcatelor

În luna martie ne ocupăm de transplantarea mușcatelor, si anume trebuie puse în jardiniere sau ghivece mai mari, pământul să fie bogat în nutrienți și să conțină și un amestec de nisip, turbă și mraniță.

Odată cu sosirea primăverii, ai grijă să le uzi de două-trei ori pe săptămână,dar să fii atentă să nu rămână apă în suportul ghiveciului,căci aceste flori nu suportă umezeala în exces.

adelaparvu.com-despre-reguli-pentru-inflorirea-muscatelor-Text-Carli-Marian-In-foto-Pelargonium-peltatum

 

Mușcatele se pot planta și direct îm grădină

Așteaptă până la sfârșitul lunii Aprilie sau chiar mijlocul lui Mai. Grădina ta va arăta minunat pe toata perioada verii.

Asigură-te că lași spațiu între ele de 30 cm

 

Ca să te poți bucura de flori în toată perioada de vară, nu uita, ca mușcatelor le place foarte mult apa.

Așadar, udă-le în permanență și bucură-te de ele!

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...