Retete

Sparanghel cu parmezan – super yummy

Dragii mei, astazi vreau sa va prezint o reteta super delicioasa de sparanghel cu parmezan, garnitura care se poate folosi fie la carne pe grill cat si ca ingredient in alte mancaruri cum ar fi supe, risotto, paste…

Este o leguma care se  foloseste inca de acum 3000 de ani in estul Mediteranei si se regaseste chiar si in cea mai veche carte de bucate scrisa de gastronomul Marcus Gavius Apicius.

asta da

Beneficiile sparanghelului

Beneficiile sparanghelului sunt nenumarate, are efect de anti-imbatranire, anti-inflamator si chiar afrodisiac fapt care il face extrem de benefic asupra organismului.

Sparanghelul este leguma care lupta impotriva cancerului, este benefic pentru creier si ajuta si la detoxifierea organismului.

Oven-Roasted-Asparagus-with-Garlic-Parmesan-Lemon-6-1

Cum se gateste?

Se gateste usor, iti trebuie maxim 10 minute ca mancarea ta sa fie pe masa si savurata in si mai scurt timp. Chiar daca se folosesc extrem de putine ingrediente, gustul sau este unic si foarte aromat.

Ingrediente:

  • sparanghel
  • apa
  • unt
  • parmezan ras
  • usturoi
  • sare, piper

Sparanghelul se curata de partea lemnoasa si se fierbe in apa cu sare cateva minute. Separat, in tava care va merge la cuptor se intinde unt proaspat topit, unt cu parmezan ras, sparanghelul fiert, iar deasupra presaram parmezan si usturoi pisat pentru savoare. Se da la cuptor aproximativ 10-14 minute. Iar rezultatul   sageataRosie  va garantam noi #familiamea este 100% GARANTAT.

roasted-asparagus

Pofta buna

Saludic (a)

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...