Dragii mei, astazi vreau sa va prezint o reteta super delicioasa de sparanghel cu parmezan, garnitura care se poate folosi fie la carne pe grill cat si ca ingredient in alte mancaruri cum ar fi supe, risotto, paste…
Este o leguma care se foloseste inca de acum 3000 de ani in estul Mediteranei si se regaseste chiar si in cea mai veche carte de bucate scrisa de gastronomul Marcus Gavius Apicius.
Beneficiile sparanghelului
Beneficiile sparanghelului sunt nenumarate, are efect de anti-imbatranire, anti-inflamator si chiar afrodisiac fapt care il face extrem de benefic asupra organismului.
Sparanghelul este leguma care lupta impotriva cancerului, este benefic pentru creier si ajuta si la detoxifierea organismului.
Cum se gateste?
Se gateste usor, iti trebuie maxim 10 minute ca mancarea ta sa fie pe masa si savurata in si mai scurt timp. Chiar daca se folosesc extrem de putine ingrediente, gustul sau este unic si foarte aromat.
Ingrediente:
- sparanghel
- apa
- unt
- parmezan ras
- usturoi
- sare, piper
Sparanghelul se curata de partea lemnoasa si se fierbe in apa cu sare cateva minute. Separat, in tava care va merge la cuptor se intinde unt proaspat topit, unt cu parmezan ras, sparanghelul fiert, iar deasupra presaram parmezan si usturoi pisat pentru savoare. Se da la cuptor aproximativ 10-14 minute. Iar rezultatul va garantam noi #familiamea este 100% GARANTAT.
Pofta buna
Saludic (a)