Dragii mei, am pregatit pentru voi o super reteta de cozonac integral de post care merge foarte bine in perioada de dinaintea sarbatorilor Pascale.

O mica introducere
La prepararea cozonacului am folosit doar ingrediente naturale, de inalta calitate.
Reteta este mai putin cunoscuta si merge foarte bine la ceaiul de dimineata, iar copiii nostri pur si simplu il adora.
Pentru aceasta reteta am folosit migdale deoarece sunt bogate in vitamina E si ofera un gust desavarsit cozonacului.
In locul uleiului am folosit miracolul din bucatarie, si anumel uleiul de cocos pentru ca da o nota de eleganta gustului final si unde mai pui ca este extrem de sanatos deorece reduce nivelul colesterolului, este usor de digerat si nu formeaza depozite de grasime
Ingrediente:
- 70 gr ulei de cocos SANOVITA
- 1, 1/2 cana de piure de mere realizat din 8 mere de marime medie
- 10 gr drojdie
- 70 gr zahar brut Sanovita
- 500 gr de faina integrala
- coaja rasa de lamaie
- migdale SANOVITA
- un varf de sare
- lapte de orez/migdale cat cuprinde
Uleiul de cocos se amesteca cu piureul de mere si sarea.
Se adauga drojdia cu o lingura de apa calda si 1/4 din faina integrala. Se lasa sa creasca. Dupa aproximativ 30 de minute se adauga zaharul, coaja de lamaie, restul de faina integrala, migdalele rase si laptele din orez/migdale cat cuprinde. Se amesteca cu o lingura de lemn pana capata o culoare lucioasa.
Forma de cozonac se unge cu putin ulei de cocos si se presara putina faina integrala se adauga aluatul aproximativ 3 sferturi, se presara restul de migdale si se da la cuptor 180 gr aproximativ 60 de minute.
Pofta buna!
Saludic(a)