Retete

Cozonac integral de post, cu migdale

Dragii mei, am pregatit pentru voi o super reteta de cozonac integral de post care merge foarte bine in perioada de dinaintea sarbatorilor Pascale.
final da

O mica introducere

La prepararea cozonacului am folosit doar ingrediente naturale, de inalta calitate.
Reteta este mai putin cunoscuta si merge foarte bine la ceaiul de dimineata, iar copiii nostri pur si simplu il adora.
Pentru aceasta reteta am folosit migdale deoarece sunt bogate in vitamina E si ofera un gust desavarsit cozonacului.
In locul uleiului am folosit miracolul din bucatarie, si anumel uleiul de cocos pentru ca da o nota de eleganta gustului final si unde mai pui ca este extrem de sanatos deorece reduce nivelul colesterolului, este usor de digerat si nu formeaza depozite de grasime

Ingrediente:

  • 70 gr ulei de cocos SANOVITA
  • 1, 1/2 cana de piure de mere realizat din 8 mere de marime medie
  • 10 gr drojdie
  • 70 gr zahar brut Sanovita
  • 500 gr de faina integrala
  • coaja rasa de lamaie
  • migdale  SANOVITA
  • un varf de sare
  • lapte de orez/migdale cat cuprinde

da da

Uleiul de cocos  se amesteca cu piureul de mere si sarea.
Se adauga drojdia cu o lingura de apa calda si 1/4 din faina integrala. Se lasa sa creasca. Dupa aproximativ 30 de minute se adauga zaharul, coaja de lamaie, restul de faina integrala, migdalele rase si laptele din orez/migdale cat cuprinde. Se amesteca cu o lingura de lemn pana capata o culoare lucioasa.
Forma de cozonac se unge cu putin ulei de cocos si se presara putina faina integrala se adauga aluatul aproximativ 3 sferturi, se presara restul de  migdale si se da la cuptor 180 gr aproximativ 60 de minute.
Pofta buna!
Saludic(a)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...