Multe alimente, ierburi si alte produse pe care le avem de obicei in camara sunt utile in tratarea unor neplaceri banale.
Iata cateva dintre ele:
- Bicarbonat de sodiu : Reactii alergice ale pielii, taieturi, julituri, gingivita, muscaturi de insecte
- Ceapa: Infectii ale tractului respirator superior, gaze intestinale, muscaturi si intepaturi de insecte, negi
- Ghimbir (proaspat): Raceli, febra, indigestie, greata, dureri menstruale, curculatie proasta (maini si picioare reci)
- Lamaie: Bataturi, ferba, indigestie, infectii, dureri in gat
- Miere: Raceli, tuse, febra, rintia alergica, aschii (sub forma de cataplasme), infectii cutanate
- Morcovi: Pierderea poftei de mancare, tuse, unghii moi. Sub forma de fiertura: dermatite si piele uscata sau crapata
- Otet din mere si miere: Artrita, raceli, micoze ale pielii, probleme ale parului si pielii capului, indigestie, muscaturi si intepaturi de insecte, mancarimi
- Prune sau smochine uscate: Constipatie
- Punga cu mazare congelata:De folosit ca punga cu gheata
- Sare: Diaree (hidratare), dureri de urechi, gingivita, ulceratii bucale, durere in gat
- Seminte sau faina de mustar: Maini si picioare reci, bai de bpicioare in tratarea racelilor
- Ulei de masline extra-pur: Diluarea uleiurilor eterice si tratarea cerii din ureche, dureri de urechi, dermatite, indigestie, buze crapate
- Usturoi (proaspat): Maini si picioare reci, dureri de urechi, micoze ale pielii, infectii bacteriene si virale, infectii ale tractului urinar, oxiuri, negi
Bibliografie – Reader’s Digest