Retete

Ciorbă de măcriș, leurdă și cartofi

Dragii mei, astăzi vă prezint o rețetă de ciorbă delicioasă și ușor digerabilă cu multiple beneficii asupra organismului.

Este vorba despre ciorba de măcriș, leurdă și cartofi.

Măcrișul este o plantă perenă cultivată datorită gustului său acrișor și a proprietăților sale depurative, diuretice, antiinfecțioase și antiscorbutice. Are un conținut scăzut de calorii și este bogată în fier, iod, sulf, zinc, potasiu, fosfor, magneziu, vitamina C și A, acid folic și alți fitonutrienți.

Măcrișul este cunoscut pentru efectele sale benefice asupra digestiei, a tensiunii arteriale, a sistemului imunitar și asupra sistemului osos. Pe lângă faptul că este folosit în supe, condimente, sosuri, medicamente și gemuri, acest excelent aliment de sezon a fost folosit și de către faraoni în băutura numita Karade, fiind un ingredient esențial și viu cu efect terapeutic, antiseptic și antiinflamator.

Leurda este cunoscută ca remediu natural și este leacul lunilor de primăvară pe care natura îl oferă organismului pentru a se curăța de toxine și a întări sistemul imunitar.

LEURDA este unul dintre cele mai puternice remedii din natură. Poate fi consumată sub formă de salată, suc, infuzie, decoct, tinctură, acționează favorabil în numeroase afecțiuni.

Această ciorbă este o rețetă perfectă pentru zilele de primăvară și aceasta se poate adapta in functie de ingredientele pe care le aveti, eu am profitat de cele de sezon

Știu că măcrișul se folosește în general la ciorbele de miel, dar vă spun garantat ca este foarte bun și in ciorba de legume. A iesit o minunatie de ciorba, numai buna de mancat intr-o zi primăvăratică alături de o felie de pâine de casă fierbinte.

Ingrediente:

  • Rădăcinoase: morcovi,telină, ceapă
  • măcriș, leurdă
  • cartofi
  • smântână, ou, sare
  • făină
  • leuștean

În general când fac ciorbele nu călesc nimic, ca să fie mai ușoare la stomac. Așadar, am pus apa să fiarbă într-o oală de ciorbă. Când a dat în clocot am pus rădăcinoasele: morcovii, țelina și ceapa date prin răzătoare (sau robot), apoi am adăugat cartofii.

După câteva minute în care am observat cartofii că au început să se înmoaie am adăugat măcrișul și leurda.

La sfârșit am pus sare și am făcut o dresătură din smântâna, gălbenuș de ou și o linguriță de făină.

La final am adăugat leuștean.

Ciorba este delicioasă și o puteți încerca cu încredere!

 

Lasă un răspuns

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...