Retete

Tarta cu mere

Tarta cu umplutura de mere

Duminica, la noi acasa miroase a placinta. De cand ma stiu, duminica pentru noi era ca o zi de sarbatoare, inca de cand eram mici, aveam ceva dulce in casa, iar mirosul de placinta e senzational.

Vreau sa imi cresc copiii in acelasi stil cum am fost si noi crescuti pentru ca amintirile mele de mic copil sunt amintiri frumoase.

De mii de ori prefer o placinta facuta in casa decat o ciocolata de la magazin.

Astazi vreau sa va prezit tarta cu mere, o tarta gustoasa si o tarta care se gateste foarte repede

Ingrediente pentru crusta:
– 250g faina (5 linguri)
– 250g unt rece din frigider, taiat cubulete
– 1 lingurita sare
– 125 ml lapte rece

Intr-un castron se  pune faina si sarea. Le amestecam putin impreuna, apoi se pune untul, care trebuie sa fie foarte rece si se amesteca pana avem un aluat foarte sfarmicios. Se adauga laptele rece pentru a da elasticitate aluatului si se amesteca din nou, panal sta legat daca il stragem intre degete. Se inveleste aluatul in folie alimentara si se da la rece 30 min, pana se pregateste umplutura. Aluatul se lucreaza imediat ce e scos din frigider si se intinde pe planseta tapetata cu multa faina.

Ingrediente pentru umplutura:
– 50g unt
– 150 g zahar brun (6 linguri)
– 150ml apa
– 1 lingurita scortisoara
– 6 mere mari
– zeama de la o lamaie
– ¼ lingurita sare
– 4 linguri cu varf de faina
– un galbenus
– o lingura lapte
– o lingura zahar brun

Intr-o tigaie incapatoare topim untul, in el se pun merele taiate cubulete, apa, 50g zahar si scortisoara. Se amesteca bine, aducem la punctul de fierbere, apoi dam focul la minim

si se lasa la foc mic pana se inmoaie. La sfarsit se adauga zeama de lamaie, zaharul , faina si restuld e scortisoara.

Se scoate aluatul de la firgider, il impartim in 2 parti egale carora le dam forma de cerc. Punem jumatate din aluat pe planseta cu multa faina si intindem un cerc putin mai mare decat tava de tarta. Punem aluatul in tava, punem umplutura, punem deasupra a doua foaie de aluat. Presam cu degetele sau cu o furculita marginile, apoi taiem excesul de aluat cu o foarfeca de bucatarie. Facem 4 taieturi pe mijlocul tartei, ca sa ne asiguram ca nu se va rupe.

Se coace in cuptor la 180 grade Celsius aproximativ 35 de minute.  Scoateti tarta din cuptor si se unge cu galbenusul de ou amestecat cu laptele, apoi presaram zaharul brun si dam din nou la cuptor pentru inca 10-15 minute sau pana crusta e frumos rumenita.

Tarta este senzationala servita calda si merge foarte bine cu o cupa de inghetata.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...