Seara de lectura

Fericirea este o vulpe

Astazi am ales sa citim cartea “Fericirea este o vulpe” scrisa de Evelina Daciūtė iar ilustratia facuta de Aušra Kiudulaitė.

Dupa cum ne-au obisnuit, Editura Cartemma foloseste ilustratii superbe care te poarta pe taramuri de vis.

Cartea in sine are o poveste de viata, povestea familiei lui Paul.

E o poveste fascinanta care te poarta pe taramuri de vis, in casute din copaci cu helicoptere micute, cu brutarii artizanale si chifle calde.

Ce poate fi mai frumos decat sa stai intr-o casa din copac si sa ai un helicopter in varful copacului cu care sa te deplasezi?

Ei bine, mai frumos de atat este prietenia lui Paul cu vulpea pe care a cunoscut-o in drumul sau catre brutarie.

Vulpea care a devenit in timp prietena lui, e cea cu care imparte chiflele lui calde si cea care il invata despre generozitate, prietenie si caldura sufleteasca.  Paul invata despre prietenie si daruire si mai presus de atat Paul invata ce inseamna fericirea.

Pentru fiecare din noi fericirea inseamna altceva, pentru Paul fericirea inseamna ceramica mamei lui, elicopterul tatalui , o minge de baschet, un borcan cu marmelada, dar mai presus de toate fericirea lui este o vulpe.

Pentru mine fericirea este sa-mi vad copiii zambind iar pentru ei fericirea este sa petreaca cat mai mult timp cu noi.

Dar pentru tine, ce inseamna fericirea?

Fericirea este o vulpe te poarta prin vise marete, dorinte ascunse si chiar si durere, dar este exact povestea care te invata sa speri si care te invata ca visele devin realitate.

V-o recomand cu drag s-o cititi alaturi de copilasii vostri si sa povestiti apoi despre ce inseamna fericirea pentru ei si sa le spuneti ce inseamna fericirea pentru voi! Va recomand sa va detasati de problemele cotidiene si sa regasiti frumoasele aspecte ale vietii,

sa descoperiti ce inseamna viata cu adevarat.

Lectura placuta!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...