Cosmetice naturale

77% din deodorantele tip roll-on contin substante daunatoare organismului

Vrei sa mirosi senzational dar in acelasi timp sa folosesti produse naturale?

Ei bine piatra de alaun este alternativa naturala a deodorantelor din comert. Traim intr-o lume in care lupta pentru sanatate a devenit apriga si cautam produse naturale tot mai des, produse care stim ca nu ar trebui sa ne afecteze sanatatea si in acelasi timp sa ne si protejeze impotriva factorilor umani.

Cu totii transpiram si este normal si firesc sa se intample asta, iar transpiratia are si ea efectele ei pozitive inlaturand toxinele, dar aceastea nu vin singure, ele vin cu un miros neplacut iar acest miros este intocmai rezultatul bacteriilor care ajung la suprafata pielii odata cu transpiratia.

In comert au aparut sute de produse, toate produsele promit protectie 24 ore, fara urme pe haine si asa mai departe. Dar putine sunt firmele care intr-adevar au produse naturale care merita sa le folosesti si care stii ca nu au efecte daunatoare asupra organismului.

Stiati ca:

77% dintre deodorantele tip roll-on analizate contin substante perturbatoare ale sistemului endocrin si substante alergene?

Asociatia Pro Consumatori (APC) a realizat un  studiu in cadrul Campaniei nationale de informare si educare “Sa invatam sa gandim in termeni chimici”

S-a demonstrat ca acestea contin peste 200 de ingrediente in compozitia lor si cantitati mari de toxine si chimicale neafisate. Expertii au identificat urmatoarele substante aromatizante care pot provoca alergii: Alpha isomethyl ionone, Benzyl alcohol, Benzyl benzoate, Benzyl cinnamate, Benzyl salicylate, Butylphenyl methylpropional, Coumarin, Cinnamyl alcohol, Citral, Citronellol, Eugenol, Geraniol, Hexyl cinnamal, Hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, Isoeugenol, Limonene si  Linalool. De multe ori parfumurile sintetice contin substante persistente care patrund in piele crescand semnificativ riscul de diabet de tip 2 si de asemenea pot provoca iritatii ale pielii,dermatite, migrene, ameteli. Este de datoria noastra sa ne interesam ce produse folosim, sa citim etichetele iar produsele cosmetice sa fie cat mai naturale.

Alternativa sanatoasa a deodorantului este piatra de alaun

Piatra de alaun este un mineral bogat in potasium. Piatra este 100% naturala, extrasa in urma evaporarii solare din salina.

Eficace impotriva transpiratiei, regleaza activitatea sudoripara fiind si un antiseptic natural ce elimina bacteriile responsabile de mirosul neplacut.

Această piatra de alaun este utila si pentru oprirea sangerarii provocate de barbierit, trateaza arsurile si iritatiile după epilare.

Piatra de alaun de potassium se diferentiaza de piatra de Alaun de Ammonium care se fabrica din sarea de amoniu reziduala. Acest produs este compus 100% din alunita naturala, extrasa prin evaporare solara in salinele desertului Atacama.

Noi am ales sa folosim deodorantul de la superbul magazin cu produse naturale La Maison du Savon  pentru ca am incredere in produsele lor. Deodorantul este potrivit atat pentru adulti cat si pentru copii (mai ales in perioada de pre-pubertate in care acestia incep sa aibe transpiratia urat mirositoare). De la doamnele dragute am primit si un parfumel cu care ma dau dupa ce aplic acest deodorant, parfumurile lor sunt realizate din uleiuri esentiale, fara coloranti sau conservanti, prin procedeul numit “glazurare” – procedeu prin care esentele naturale nu se denatureaza.

Comenzile s epot realiza atat online pe site-ul lor  cat si in magazinele lor reprezentante.

Noi i-am gasit in Sibiu in piata Habermann unde va puteti delecta cu cele mai eficiente produse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...