Calatorind e mai bine

Mamaia – impresii proaspat scoase din cuptor

Saptamana aceasta ne-au purtat pasii catre renumita statiune Mamaia. De mult ne doream ca sfarsitul de saptamana sa ne gaseasca pe malul marii ascultand cum valurile se sparg la mal.

Cum inca suntem in extrasezon toata plaja a fost aproape goala. Proprietarii teraselor sunt pe ultima suta de metri sa aranjeze spatiile care in curand vor fi pline de turisti. Nu spun ca pentru mine nu a fost placut, ci dimpotriva am simtit ca toata marea ni se arata si ne incanta doar pe noi.

Concluziile unei escapade in extrasezon sunt:

  • vremea este superba, nici prea cald, nici prea frig
  • marea era incredibil de calda (nu mi-a venit sa cred, semana cu Marea mediterana in luna septembrie)
  • Preturile sunt decente, iar magazinele sunt deschise
  • Constantenii sunt foarte primitori si te ajuta la orice ai nevoie desi recunosc mai avem de lucrat la anumite
  • Nu pot sa spun despre plaja ca este superba, cu toate ca mi-as dori sa fie o recenzie frumoasa si curata pentru a face putin reclama turismului romanesc, dar o sa fiu sincera si verticala, asa cum v-am obisnuit. Parerea mea este ca cele mai frumoase locuri sunt cele neatinse de oameni. Plaja am gasit-o destul de murdara, cu peturi aruncate pe jos si binecunoscutele mucuri de tigara. Eu sunt mereu atenta pe unde calc sa nu cumva sa ma ard pe talpa. Imi doresc o Romanie curata si romani care sa isi arunce gunoaiele in buzunar pana gasesc un cos de gunoi. Schimbarea vine de la noi insine, altfel o sa traim in continuare in mizerie, iar copiii nostri vor alerga printre mucuri de tigara.
  • Apa este calma iar intrarea in mare este lina
  • cazarea noastra a fost stilul de camera frumoasa pe dinafara dar putreda pe dinauntru. Cu mobila aratoasa dar slaba ca si compozitie.
  • Telegondola functiona, nu m-am urcat in ea pentru ca am rau de inaltime si incerc sa evit astfel de mijloace de transport, dar pentru cei care vor sa se plimbe deasupra plajei cu telegondola ar face bine sa incerce asta
  • iubesc sa ma plimb pe malul marii, mult mai mult decat sa fac plaja. Si exact asta am ales sa facem, sa ne plimbam pe malul marii pana ne-au obosit picioarele, in dulcea noastra uitare. Dupa cum am scris mai sus, marea a fost de data asta doar a noastra, iar noi doar a ei. Ici colo cate un cuplu ca si noi, plimbandu-se cu picioarele desculte pe plaja, fericiti s relaxati.

Nu ezitati sa dati o fuga, la mare, chiar si pentru o noapte. O sa va incarcati bateriile si veti fi mai linsititi. Banii oricum se duc pe alte cheltuieli, dar sanatatea noastra fizica si mentala e mult mai importanta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...