Sirop de afine

Comorile padurii – afinele

Incep prin a va spune ca afinele sunt unele din fructele de baza ale familiei noastre. SUnt pe gustul tuturor, de la mic, la mare si mai presus de asta au beneficii nenumarate

Noi preferam afinele de padure, datorita gustului lor mult mai aromat in detrimentul celor de cultura. Padurile sunt pline de afine, dar niciodata nu am avut rabdarea necesara sa culeg. Asadar, le-am cumparat direct de la piata, de la o doamna care ne-a spus ca le culege din Muntii Apuseni.

Proprietatile afinelor

  • Bogate in antioxidanti
  • Trateaza infectiille
  • Combate inflamatia durerilor articulare
  • Reglreaza tranzitul intestinal
  • Te apara de boli neuologice, cardiovaculare si de cancer
  • Bogate in nutrienti

De ce sirop?

De mult am renuntat la sucurile din comert, dar de cate ori avem pofta de dulce preferam un sirop facut in casa. Are cu totul alt gust si stim sigur ca ceea ce am folosit la prepararea lui nu este atat de daunator.

Va spun sincer, la preparea siropului nu am muncit mai mult de 30 de minute.

Ingrediente

  • 4 kg de afine
  • 3 litri de apa
  • 4 kg zahar
  • 4 lamai

In prima zi am pus afinele la fiert, aproximativ o jumatate intr-o cratita mai mare cat sa incapa toate afinele impreuna cu apa.

Afinele fierte le-am lasat (la macerat) pana a doua zi.

Dis de dimineata am dat printr-o sita cu tifon sucul de afine, pentru a putea inlatura orice urma de fruct si pentru a ne asigura ca ramane doar siropul. Siropul scurs l-am pus la fiert, la foc mic impreuna cu zaharul si sucul de la 4 lamai, aproxomativ o ora. Cand siropul e gata, se pune in sticle sterilizate, se etanseaza si se aseaza la dunst cald (in paturi) pana a doua zi (pana la racire completa). Noi il consumam impreuna cu felii de lime si cuburi de gheata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *