Galbiori la tigaie cu usturoi si patrunjel

Reteta mea de galbiori este o reteta de poveste sau pot sa va spun ca este mai mult o poveste decat o reteta. De indata ce gusti galbiorii de padure nu ai cum sa revii la champigonii din marile retailuri. Am spus asta si o voi mai spune.

Noi de obicei ne culegem singuri galbiorii, pentru ca ii cunoastem. Dar, la inceput am fost cu oameni specializati, care  ne-au explicat la ce sa fim atenti cand ii culegem si ne-au povestit exact care sunt  diferentele si la ce sa fim atenti.

Nu va recomand sub nicio forma sa culegeti ciuperci daca nu cunoasteti nimic despre ele.

Acestea fiind spuse si odata ajunsi acasa, am mirosit si am fotografiat frumusetea de galbiori am trecut si la partea mai putin frumoasa a retetei: la spalat si curatat. Este o treaba mai migaloasa si necesita atentie pentru ca sunt plini de pamant, paie, bete sau frunze uscate.

Noi preferam sa ii fierbem inainte de a-i pregati, ceea ce va recomand si voua pentru a fi siguri ca nu ramane nimic pe ei.

Ingrediente

  • galbiori
  • usturoi
  • ulei
  • patrunjel proaspat
  • sare si piper (dupa gust)

Reteta

Galbiorii se spala foarte bine de toate impuritatile apoi  se fierb in apa pentru a fi siguri ca nu ramane nimic pe ei. Dupa ce au fiert se scot din apa.

Intr-o tigaie se pune ulei la incins, se adauga galbiorii, usturoiul tocat foarte bine si se lasa putin pentru a se intrepatrunde aromele. Dupa 2-3 minute se adauga patrunjelul proaspat, tocat. Noi folosim destul de mult patrunjel la aceasta reteta, avand si el proprietatile lui miraculoase. Dupa ce adaugati patrunjelul mai lasati putin sa se caleasca, cca 1 minut, adaugati sare si piper si mancarea este gata.

 

Se poate servi alaturi de mamaliga sau ca si garnitura, depinde de gust.

Noi l-am servit langa un pahar de vin alb (facut de noi), iar rezultatul este foarte bun, va spun garantat 100%.

 

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *