Cosmetice naturale Motivationale

Beneficiile folosirii unui șampon fără SLS (sodium lauryl sulfate )

Toată viața învățăm și consider că asta este frumusețea ei.

Norocul meu este că mă  pot înconjura de oameni care mă pot învăța multe lucruri de care habar nu aveam și care mă ajută să trăiesc mai sănătos.

Unul dintre produsele pe care le folosim cu toții este șamponul.

La televizor ruleaza zeci de reclame cu diverse produse, dar care nu mă conving.

Caut mereu informații legate de produsele care apar pe piață, dar nu am știut  niciodată să citesc cu adevărat o listă de ingrediente. Ei, astazi am aflat ceva și vreau să împărtășesc cu voi.

SLS sau sodium lauryl sulfate  este o substanță pe care o găsim în majoritatea produselor de curațenie personală, inclusiv în șampon, gel de duș, pasta de dinți, detergenți. Practic, orice are legătura cu curățenia.

Ce este SLS și de ce nu este ok să folosim produse care îl conțin?

SLS sau sodium lauryl sulfate  este o substanță pe care o găsim în majoritatea produselor de curățenie personală, inclusiv în șampon, gel de duș, pasta de dinți, detergenți practic orice are legatură cu curățenia.

 

 

Sulfații presupun unele riscuri pentru sănătatea și frumusețea părului.

Sunt substanțe dure, care irită scalpul sensibil și asta poate duce la apariția unor afecțiuni, precum pruritul, mătreața sau descuamarea pielii.

Prin duritatea și puterea lui SLS nu elimină doar impuritățile, ci și uleiurile naturale pe care organismul le secretă pentru a hidrata și proteja părul.

Este primul pas în apariția uscării, deteriorării și ruperii fibrei capilare.

Dacă vă întrebați care sunt acele șampoane care nu conțin SLS o să vă enumar eu câteva firme, pe care personal le-am folosit și testat și de care am fost mulțumită.

Produsele VivaNatura   sunt produse calitative, naturale, procesate la rece, fara parabeni și SLS.

Produsele Alverde se gasesc, de obicei, în magazinele DM sunt, de asemenea, produse naturale care nu afectează fibra capilară.

Șamponul O baby de la Oriflame, sunt șampoane naturale, perfecte atât pentru adulți, cât și pentru copii

 

Care sunt beneficiile utilizării unui șampon fără SLS?

Șamponul fără sulfați promite un păr mai sănătos, mai puternic!

Dar, cât la sută din aceste afirmatii este adevăr și cât este strategie de marketing?

Ei bine, dacă ai scalpul sensibil, uscat, deshidratat, vei descoperi că șampoanele fără SLS îți pot deveni în timp cei mai buni prieteni. Nu vei mai avea mâncărimi, părul va fi hidratat corect și natural, iar fibra capilară își va recăpăta strălucirea și puterea.

Vă recomand cu drag să încercați aceste tipuri de șampoane și să îmi spuneți ce efect are asupra fibrei voastre capilare!

Dacă sunteți în căutare de alte produse si vreți să fiți siguri că produsul găsit este unul sănătos, încercați să folosiți aplicația Clean Beauty.

Tot ce trebuie să faci, este să faci o poză ingredientelor de pe ambalaj, iar acesta în cel mai scurt timp o să îți arate cu exactitate care sunt ingredientele nocive din produs.

Dacă aveți întrebări, nu ezitați să mi le adresați la secțiunea comentarii.

Să auzim de bine!

 

 

 

 

 

 

1 comentariu

  1. […] sau dăunători care pot face rău părului tău. Unul dintre agresorii părului din majoritatea șampoanelor lichide este SLS (Sodium laureath […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...