Seara de lectura

Copiii lumii – o carte despre constientizare si cunoastere

“Fiecare copil are o poveste a sa. Pentru fiecare om de pe planeta exista un mod unic de a trai. Haideti sa aplaudam ideile marete si momentele cotidiene care ne leaga unul de celalalt.”

Copiii sunt curiosi

Cu totii stim faptul ca un copil este foarte curios. Dar v-ati intrebat vreodata ce este curiozitatea si de ce copiii sunt mai curiosi uneori decat adultii?

Paul Eckman, unul din cei mai cunoscuti psihologi din lume spune ca curiozitatea este o emotie normala care se situeaza alaturi de bucurie, tristete, furie mai exact cam toate emotiile cu care ne nastem. Curiozitatea este mai aprofundata la copii pentru ca le dezvolta dorinta de a invata, de a explora si de a descoperi lucruri noi.

Ei bine, tocmai de aceea, la varsta copilariei trebuie sa ne bucuram de faptul ca ei sunt curiosi si sa le deschidem porti catre cunoastere si constientizare.

De ce spun asta? Tocmai datorita faptului ca ei sunt la varsta la care vor sa cunoasca lucruri, oameni, obiceiuri si cu sguranta chiar pe ei insisi.

Cartea Copiii Lumii  de Tessa Strickland Kate DePalma este un pod catre constientizare si cunoastere. Cartea se prezinta intr-un mod simplu, perfect pentru a-i face sa inteleaga care sunt diferentele intre ei si alti copii, de la modul vestimentar, pana la cultura gastronomica, limbaj, pasiuni chiar si diferentele legate de aspectul fiecarui in parte.

Dupa frumoasa prezentare de la inceputul cartii unde face referire la constientizare pana la sfarsitul cartii vom gasi notiuni structurate cu informatii legate de locuri speciale, tipuri de case, oameni, familii, imbracaminte, pasiuni, joaca etc…

Cartea Copiii Lumii este prezentata cu pagini si ilustratii semnificative Editurii Cartemma si poate fi un ajutor pentru parinte sau cadrul scolar care o citeste alaturi de copii. Pe tot parcursul cartii gasesti intrebari pe care le poti adresa copilului in timpul lecturii, folosindu-te de acest truc vei putea sa treci dincolo de binecunoscutele rapsunsuri “bine” si “nimic” si sa pornesti un dialog constructiv senzational alaturi de copii. Vei descoperi alaturi de el, lucruri noi si va veti distra impreuna.

“Opreste-te o clipa si gandeste-te la viata ta. care sunt cele mai dragi amintiri pe care le ai?Iti aduci aminte un moment anume in care ai invatat ceva important? Ce ai vrea sa mai incerci? Invatand despre cei din jurul nostru putem duce o viata mai bogata decat ne-am limita la propriile experiente. Cartile sunt una din metodele prin care putem afla despre povestile altor oameni”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...