Motivationale Seara de lectura

4 moduri de a-i invata pe copii despre constientizare

Editura Cartemma a pregatit pentru parinti si nu numai o serie de 4 carti despre constientizarea evenimentelor din lumea larga.

  • Saracia si foametea
  • Rasismul si intoleranta
  • Refugiatii si imigrantii
  • Conflicte globale

Toate acestea fac parte din viata noastra, chiar daca noi nu le simtim in mod direct, ele exista si nu le putem evita. Cartemma si-a propus sa ajute parintii sa-i invete pe copiii despre problemele din lumea noastra si ce solutii se pot gasi in rezolvarea acestora.

Starea constienta este benefica pentru noi si ne permite sa fim prezenti in cresterea copiilor intr-un ritm placut si sigur.

Constientizarea este, de asemenea, buna si pentru copiii noștri. Exista un organism de cercetare in curs de dezvoltare, care indica faptul ca starea constienta poate ajuta copiii sa isi imbunatateasca abilitatile de a fi atenti, sa se calmeze atunci cand sunt suparati si sa ia decizii mai bune. Pe scurt, ea ajuta la reglarea emotionala si la concentrarea cognitiva. Mai este nevoie sa intreb daca va doriti asta pentru copiii vostri?

In aceste carti ne sunt prezentate realitati ale vietii prezente din anumite parti ale lumii, constientizare, educare cat si probleme cu care se confrunta omenirea cat si solutii pentru incercarea rezolvarii lor.

Fie prin instituirea unei organizatii caritabile, prin reguli mai stricte cat si pedepsirea oamenilor care nu respecta regulile. Acolo unde nu intelegem prin cuvinte, cartile au ilustratii expresive si explicatii clare care incearca sa raspunda la intrebarile copiilor si sa ii linisteasca creand astfel premiza unei colaborari constructive intre oameni.

 

 

  1. Saracia si foametea – explica despre faptul ca sunt unele familii care traiesc in tari aflate in curs de dezvoltare. Acolo majoritatea oamenilor au foarte putini bani si in principal sufera de foame.

Cum putem ajuta?

O organizatie caritabila formata dintr-un grup care ajuta familiile si copiii afectati. Donatii de conserve, pachete cu hrana, instalarea de pompe cu apa pentru a obtine apa potabila, spitale etc….

2. Rasismul si intoleranta – explica faptul ca unii oameni snt tratati in mod diferit datorita rasei lor sau chiar a religiei. Acest lucru ii pot face sa se simta singuri, furiosi sau speriati si nimanui nu ii place asta.

Cum putem ajuta?

Sa ii tratam corect, scoli cu reguli stricte in privinta rasismului, politia poate actiona pentru a-i proteja pe oameni de hartuire sau insulta.

3. Refugiatii si imigrantii – explica faptul ca nu toti avem norocul de a avea propria casa ci sunt oameni care sunt nevoiti sa-si paraseasca caminul pentru a-si imbunatati stilul de viata.

Cum ii putem ajuta?

Sa strangem alimente, hainute, jucarii care se pot trimite in tabere pentru refugiati. Poti face prajituri pe care sa le vinzi pentru a putea strange bani destinati organizatiilor caritabile.

4. Conflicte globale – ne explica evenimente care ii pot afecta pe cei din jur, realitati ale vietii prezente unde oamenii se cearta pana ajung la razboi.

Cum putem sa ajutam?

Exista multi oameni inteligenti care se straduiesc sa opreasca razboaiele si terorismul si sa creeze o lume mai sigura pentru toti. Este normal sa simtim furie cand vedem ca alti oameni sufera, insa cu siguranta putem sa fim mai buni incepand de la noi insine.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...