Cafeaua: drogul minune sau o placere (ne)vinovata?

Mirosul de cafea ma duce cu gandul acasa

De cand eram mica am crescut in miros de cafea. Tin minte ca prietenilor mei le placea sa intre in casa tocmai datorita aromei perfecte de cafea.

De aceea, mirosul cafelei pentru mine reprezinta mirosul de acasa. Ma face sa ma gandesc la mama, care pregatea cafeaua la prima ora a diminetii, iar apoi se pregatea pentru inca o zi de munca si pe noi pentru o noua zi de scoala.

Timpul a trecut, acum sunt eu mama, iar dimineata este aceeasi pentru noi ca pe vremea cand eram copil. Mirosul de cafea dis de dimineata este magica si ne trezeste pe toti, indiferent ca e zi de scoala sau weekend de rasfat.

Cafeaua tine intotdeauna cont de gusturile tale, ea poate fi dulce cu un sublim gust de scortisoara sau poate fi amara asa cum o prefera boierii romani. Gustul cestii de cafea este influentat de multe lucruri, printre care se numara si apa din care este preparata, calitatea boabelor de cafea si procesul de preparare. Se poate spune intr-adevar ca este o stiinta in a face cafea, asta e valabil pentru toti care beau cafea si sunt convinsa ca suntem multi.

Dar, totusi ce ofera dependenta aromei de cafea?

Cafeaua fara miros nu ar fi cafea! Sunteti de acord cu mine?

Perceptia fiziologica a organismului uman este in stransa legatura cu sistemul senzorial, iar amestecul lor este ceea ce ne fascineaza in viata de zi cu zi. Gustul bogat si satisfacator al cafelei provine de la compusii volatili care sunt produsi in timpul prajirii cafelei, mai exact acestia descompun proteinele de zahar si reactioneaza pentru a forma compusii volatili care dau cafelei aroma sa unica.

Stiati ca: daca folositi boabe de cafea neprajita (verde) pentru a va prepara cafeaua, aceasta va avea un gust de iarba?

Asta se intampla din cauza lipsei compusilor organici.

Este sanatos consumul de cafea?

Pentru a va putea da un raspuns sigur am intrebat un cunoscut medic cardiolog, cate cesti de cafea este sigur sa bei si cum sa fie preparata?

Raspunsul  a fost acesta: Se poate bea o ceasca de cafea dimineata, dar facuta la filtru, nicidecum la ibric.

De ce? Boabele de cafea contin substante organice care duc la cresterea usoara a colesterolului, pregatirea cafelei in filtru retine aceste elemente, pe cand cafeaua pregatita la ibric nu eilimina acele substante care pot fi daunatoare, prin urmare mai mult de 4-5 cesti de cafea pe zi preparata la ibric pot crea probleme de sanatate.

Pentru a reduce acest pericol m-am interesat care ar fi un aparat bun de preparat cafea, printr-un simplu search pe net si am descoperit un magazin online magNET.ro

 Arta de a pregati cafeaua perfecta

Prepararea cafelei intr-un espressor este benefica pentru organism deoarece apa sub presiune ridicata trece rapid prin cafeaua macinata marunt, cu care intra in contact putin timp. Asadar. de cand am descoperit acest espressor automat Philips sunt convinsa ca am facut alegerea perfecta. Felul in care miroase in casa atunci cand boabele proaspete de cafea sunt macinate este sublim, iar diminetile noastre sunt mult mai frumoase. Atuul folosirii unui espressor este acela ca poti prepara o varietate de cafele care mai de care mai suprinzatoare. Acest espressor are si un  sistem de lapte LatteGo si face o spumă de lapte fina si cremoasa datorita camerei de spumare rapida a sistemului de lapte.

Puterea unui ritual de dimineata

Steven Covey cand a scris cartea “7 obiceiuri ale oamenilor de mare succes” , doua dintre ele au fost:

  • Incepeti cu sfarsitul in minte
  • Puneti lucrurile pe primul loc

Acesta a ilustrat importanta deosebita a modului in care abordam inceputul oricarui obiectiv. Totusi aceasta este si o analogie a vietii noastre de zi cu zi pentru ca stim ca dimineata va stabili tonul pentru restul zilei!

Foto preluat de pe pinterest.com

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2019.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *