Calatorind e mai bine

Într-o zi voi face înconjurul lumii

Nu putem alege de unde venim, dar cu siguranță putem alege unde să ne îndreptăm.

Fiind o familie de aventurieri, mulți oameni ne întreabă despre călătorii. Cum ne alegem destinațiile, rezervările sau care ar fi cel mai bun moment de plecare.

Noi, suntem familia care mereu alegem o călătorie în favoarea multor lucruri în viață. De e bine sau de e rău, nu știu ce să zic. Dar, cert este ca ne dă bucurie sufletească, ne îmbogățește atât spiritual cât și cultural.

Nu îmi este tocmai ușor să pot sfătui pe cineva cum să aleagă între o călătorie sau alta, dar pot spune cu tărie că viața este prea scurtă și merită trăita din plin, mai ales acum cnând am trecut prin greutatea de a afla că am boala Lyme, atât eu cât și fetița mea.

Dacă e să-mi doresc ceva foarte mult pe lumea asta este sa fac, împreună cu familia mea, înconjurul lumii. Este un vis pe care îl plănuiesc de mult, împreună cu soțul meu.

Meticuloasă din fire, știu exact și cam pe la ce vârstă as putea sa fac asta, ce obiective aș vrea să văd și cum mă pot pregăti intens pentru aventura vieții noastre.

O viață avem, hai s-o trăim la intensitate maximă!

foto preluat pinterest

În călătoria vieții mele, îl am alături pe soțul meu, care este un poliglot desăvârșit. Se descurcă în orice țară mergem. Am avut încercări de a ne muta în diferite țări, dar mereu am ales să ne întoarcem unde ne sunt rădăcinile. Am considerat mereu ca în România este casa noastră, iar dacă e să vrem sa vizităm o țară, cel mai indicat este să mergem în concediu. Cum soțul meu vorbește multe limbi străine m-am simțit toată viața protejata.

În plus,  nu voi fi singură și ne vom putea bucura de orice experiență împreună, cu avantaje și dezavantajele ei. În călătoria vieții noastre vor fi și cei doi copii ai noștri, cu siguranță le vor dezvolta capacitatea de dezvoltare si îi vor îmbogăți spiritual.

În glumele noastre, mai mult sau mai puțin serioase, mereu spunem că vârsta de 50 de ani va fi potrivită pentru noi, pentru a ne putea seta călătoria mult visată.

De ce 50 de ani?

Pentru ca vom fi suficient de maturi din pucnt de vedere financiar. Copiii vor fi mari și se vor putea bucura de aceasta călătorie la alt nivel. Nu vom fi nici tineri, dar, nici bătrâni. Vom avea experiență de viață.

Imaginează-ți pentru o secundă că te afli în ziua plecării

Imaginează-ți bagajele, apucând pașaportul într-un ritm nebun în timp ce mergi grăbit și cu emoții către ușă.

Ajungi la aeroport, la timp pentru îmbarcare, realizezi că ti-ai uitat încărcătorul de telefon și poate nici nu ai avut timp să iti bei cafeaua de dimineață. Dar, toate astea nu mai contează.

Așteptăm acest moment de ani întregi, visând la el încă din anii tinereții, iar acum a venit momentul mult așteptat: plecăm în aventura vieții voastre.

Cu toții visăm la un loc anume. Am întrebat prieteni de-ai mei unde s-ar îndrepta în marea lor aventura și am primit o groază de răspunsuri.

 

foto: pinterest, Venetia, Italia

De fiecare dată când întâlnim alte culturi, ne lăsăm inspirati de ei lăsându-și o amprentă pe sufletul nostru care ne completează în dezvoltarea caracterului.

Fiecare persoană are o poveste, dar fiecare în parte reușește să îi motiveze pe ceilalți, să zâmbească (chiar și în puținul timp petrecut împreună). Iar asta mă face să îmi doresc foarte mult să experimentez acest tip de aventură.

Ce vom lua cu noi?

  • camera foto
  • zâmbetul pe buze
  • bani 🙂
  • o agendă
  • o carte
  • adidași confortabili
  • haine elegante
  • rucsac
  • haine casual
  • și mai presus de orice luăm visul de a călători prin lume.

Unde am vrea sa mergem?

foto elefant Safari, preluat pinterest

Dacă e să alegem câteva trasee culturale vom alege să vizităm Safari, pentru a vedea elefanții, Anglia, Egipt, Elveția, Israel, Italia, Portugalia, New York, California, Cascada Niagara. Ard de nerăbdare să vad Misterele Egiptului,  să calc pe Pământul Făgăduinței, să văd zgârie norii din New York, Alpii și parfumul Mediteranei, dar și să re-gust minunatele pasteis de nata din Portugalia.

Dacă e sa alegem câteva trasee exotice vom alege să vizităm: China, Mexic, Peru, Thailanda cat si Brazilia sau Australia, iar ca și obiective turistice îmi doresc extrem de mult să vedem Rio de Janeiro, Cascada Iguacu din Brazilia, tărâmurile mistice din Peru sau Muntele Machu Picchu, Ciudad de Mexico cu aroma de Caraibe.

Îmi doresc foarte mult să cunosc simplitatea oamenilor, dar și bogăția Pământului. Să mă plimb deasupra orasului cu un balon de aer cald pentru a putea privi lumea de la înălțime!

Guadalupe, foto pinterest

 

 

 

 

4 comentarii

  1. […] Intr-o zi voi face inconjurul lumii […]

  2. Foarte frumos acest vis! Va doresc sa aveti curajul si resursele sa il transformati in realitate! Lumea ar fi mai imbogatita doar citind povestile voastre…ca sa nu mai spun de bogatia care o veti aduna voi in suflet prin toate experientele care le veti trai.

    1. Asta e tot ce ne dorim, bogăția aceea sufleteasca 🤗🤗 și poveștile care rămân în urma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...