Nu putem trai fara tehnologie, dar inca invatam sa traim cu ea

Cum ar fi sa va imaginati viata in anul 2019 fara tehnologie?

Suntem genul de parinti care incearca sa limiteze cumva tehnologia in cresterea si dezvoltarea copiilor, pentru ca ofera un traseu lenes prin viata, dar cand e vorba sa ii educam prin tehnologie suntem acolo, pe val. De multe ori m-am gandit cum ar fi sa ne intoarcem la inconvenientul unei vieti fara Google la indemana! Cum as mai face eu acele clatite delicioase sau acel cheesecake fara coacere daca nu as mai avea Google-ul la indemana?

Sau cand plecam la drum lung, suntem fanii cei mai tari ale hartilor online, deoarcere sistemul de navigatie ne duce exact la destinatie si nu ne vor lipsi niciun fel de accesorii laptop pentru a  putea scrie de fiecare data cate o recenzie pe blogul meu legata de locul pe care l-am vizitat. Intr-un fel abia astept sa vina vremea cand nu va trebui sa mai invatam sa conducem pentru ca vom avea masini care se vor conduce singure 🙂

Dar, recunosc am si gafat-o odata si nu ne-a ajutat deloc sistemul de navigatie. Am vrut sa mergem la Prislop, in Hunedoara iar sistemul de navigatie ne-a dus la Prislop in Maramures. Noroc ca ne-am dat seama pe la jumatatea drumului ca sigur e o eroare.  Am facut in aceea zi vreo 400 de km in plus 🙂

Cand tehnologia e la tine acasa te simti mai in siguranta, chiar daca suntem o familie mai traditionala totusi ne place sa ne usuram viata.

Se preconizeaza ca pe viitor, pana in 2025 pese 70 de miliarde de dispozitive vor fi conectate la internet, dar trebuie sa ne asiguram ca suntem complet echipati cu abilitatile de a face fata unui viitor digital, fara a avea parte de abuzuri de incredere. Inca ne confruntam cu fel de fel de abuzuri de incredere, de la recenzii legate de tipsuri de travel, pana la retete nereusite sau sisteme de frauda. Aceste exemple demonstreaza ca momentan nu suntem total pregatiti pentru un viitor digital.

Momentan, noi ne rezumam la Gaming   in weekend sau cand timpul ne permite. Eu mai fur cateodata retete de pe diverse bloguri pentru o duminica perfecta in familie. Nu ne lipseste internetul, nici televizoarele smart si ne aduce un aport benefic tuturor, dar inca nu am ajuns la faza in care sa ne stingem lumina din dormitor dand din palme…. nu zic ca nu mi-ar placea 🙂

Nu ne-am imagina viata fara tehnologie, pentru ca noi evoluam, iar copiii nostri trebuie sa fie in pas cu omenirea sau chiar sa ii invatam sa aduca un aport benefic acestei ere. Sau sa ma gandesc sa ne intoarcem in vremea medievala in care tehnologia era folosita doar partial pentru agricultura sau fabricarea anumitor elemente, iar medicamentele lipseau cu desavarsire.

Noi credem ca la un moment dat era digitala va prinde radacini adanci si vom putea fi pregatiti pentru un viitor digital sigur. Tehnologia a crescut intr-un ritm masiv, de la gadgeturi la sisteme electrice inovatoare, aceasta aduce un aport fantastic in viata noastra. De fapt, s-a dezvoltat atat de bine incat acum ne-ar fi greu sa traim fara ea.

Motive pentru care suntem pro tehnologie

  • Economisim timp (intr- o era a vitezei)
  • Ne ofera distractie, de la aplicatii precum canalele Social Media, sisteme de jocuri, aplicatii fel de fel, e-books
  • Ne tine in siguranta casele si bunurile noastre, camerele video ne ajuta sa detectem orice posibile amenintari

Acest articol a fost scris pentru Super Blog 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *