Frumusetea atemporala care transmite o poveste

Intotdeauna am considerat ca bijuteriile sunt un accesoriu care nu trebuie sa lipseasca din nicio casa unde locuieste o femeie ce se respecta. Ea iti infrumuseteaza tinuta intr-un stil aparte, exprima diverse aspecte ale personalitatii tale, starea civila, statutul social, educatie, gusturi  fiind in stransa legatura cu sentimentele tale.

Una din cele mai frumoase amintiri care pot spune povesti sunt bijuteriile. Oamenii au purtat bijuterii de secole, pentru a-si imbunatati aspectul general sau pentru a face o declaratie de statut. In timp ce tendintele sunt schimbatoare, exista cateva orientari de baza care sunt atemporale si acestea sunt bijuteriile.

Ele  au fost purtate de unele din cele mai importante femei din istorie:  Cleopatra, Marilyn Monroe, Lady Diana, Elisabeth Taylor sunt doar cateva nume celebre care au facut istorie. Au fost și sunt o forma de manifestare a personalitatii in toate civilizatiile.

Spre exemplu, bijuteriile medievale au devenit valoroase reprezentand un simbol pentru sanatatea, dar si vulnerabilitatea fiintei care se asociaza cu obiectul decorativ purtat. Marimea si culoarea erau atribute principale care le determinau valoarea. Podoabele erau recunoscute pentru puterea magica de a proteja purtatorul.

Acum, bijuteriile sunt purtate indiferent de varsta, sex sau statut social. Pot fi considerate manifestari artistice impresionante, iar libertatea conceptuala si posibilitatile tehnologice stau la baza creativitatii nelimitate a artistilor bijutieri, iar arta isi castiga dreptul de a fi accesata de oricine isi doreste o viata frumoasa.

Fie ca vorbim despre talismane  sau bratari handmade  acestea spun propria lor poveste.

Mi-aduc aminte ca una din cele mai frumoase bijuterii pe care le-am avut vreodata și care mi-a ramas in suflet a fost o bratara cumparata de sotul meu in Portugalia din aur realizat manual sub forma de dantela. A fost cadoul pe care mi l-a oferit sotul meu in momentul in care m-a cerut de sotie. Se stie ca bijuteriile portugheze sunt unele din cele mai apreciate bijuterii, ei folosind aur de 24 de carate. Portugalia are propriul sau pot de aur, tara avand una din cele mai mari rezerve de aur din intreaga lume.

Iubesc bijuteriile create manual care arata bine. Consider ca estetica este foarte importanta atunci cand achizitionezi o bijuterie si primul lucru pe care il observi este modul in care arata. Sunt bijuterii care pot fi purtate in orice moment al zilei, iar asta e un punct forte atunci cand sunt îi cautare de cadouri.

Acum, datorita tehnologiei pot fi create diverse bijuterii cu caracter personal. Mie imi plac foarte mult bratarile cu mesaje inspirationale  . Pot fi purtate la orice tinuta si sunt un accesoriu cu personalitate. Au ajuns sa fie la fel de faimoase ca si rochia neagra, nelipsita din garderoba niciunei femei.

Ca si material pentru bratarile confectionate, argintul ocupa un loc fruntas surprinzand totodata sentimentele in cateva cuvinte fiind in tandem si cu moda vestimentara avand farmecul si valoarea lor.

Bijuteriile ne fac sa ne simtim iubite, romantice, atragatoare si ne lumineaza fetele atunci cand le primim sub forma de cadou sau cand ni le achizitionam din resursele proprii.  Reprezinta garantia elegantei ocupand un loc fruntas in preferintele multor femei.

Articol scris pentru SuperBlog 2019

 

 

 

 

 

3 comentarii la „Frumusetea atemporala care transmite o poveste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *