Calatorind e mai bine

Manastirea Turnu Rosu un loc de descoperire interioara

Cand a fost ultima oara cand ai crezut cu adevarat in ceva, sau in El, si lucrurile frumoase au inceput sa vina la tine atrase ca un magnet? Cand a fost ultima oara cand ai avut credinta adevarata si ai simtit ca esti binecuvantat?

La aproximativ 30 de km de Sibiu, in drumul catre Talmaciu, se afla Manastirea Turnu Rosu, situata intr-o zona de munte, pe un drum forestier si deosebit de frumos, acompaniat de un rau care te poarta pana in curtea Manastirii.

Noi am ajuns in aceasta zona intr-o zi frumoasa de toamna si cu ocazia asta am profitat de culorile aramii ale copacilor pentru a le face fotografii.

Cadrul Manastirii este foarte linistit, cand am ajuns ne-a intampinat un magarus frumos care s-a lasat mangaiat de toti, iar in varful dealulului niste vacute stateau la relaxare.

Hramul manastirii este Adormirea Maicii Domnului si in fiecare an, in prima duminica dupa 15 august (Sfanta Maria), se serbeaza acest hram cu preoti de la bisericile din jur si inalte fete bisericesti.

A fost locul unde am intalnit linistea.

Istoria Manastirii Turnu Rosu

Bisericuta veche din Curtea Manastirii a fost construita in 1850, dar exista date despre fosta manastire distrusa in 1761. Asa aflam ca prima manastire dateaza din 1601. Regimul comunist nu a reusit sa distruga acest lacas de cult iar dupa revolutia din 1989 a fost renovata, pictata. 1993 a fost anul in care s-a construit cladirea anexa, iar in 2009 s-a inceput biserica noua care in prezent este finalizata (aproape finalizata) in exterior, interiorul nu este gata inca.

Manastirea Turnu Rosu se afla intr-o zona de padure superba, tot aici se gasesc niste calcare eocene – o rezervatie naturale de 60 de hectare partial protejata de lege, in partea de sud vest a comunei. Aceste calcare s-au ofmrat acum 53 de milioane de ani prin folsilizarea florei si faunei marine (scoici, melci, rechini). Se pare ca in aceasta zona a existat o mare.

Daca va cautati o oaza de liniste va recomand cu drag aceasta manastire din mijlocul naturii. Nu o sa regretati alegerea facuta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...