Aceasta reteta face parte dintr-o colectie impresionanta de retete gasita intr-o carte foarte veche de bucate, in podul bunicii mele.
Intentionez ca la un moment dat sa scriu toata cartea de bucate si sa v-o ofer prin intermediul acestui blog.
Este una din cele mai delicioase retete incercate pana acum si va sugerez si voua sa o incercati. O reteta curata, cu putin zahar, ideal pentru un desert sanatos.
Preparare
Se pun in castron zaharul, untura, ouale, aromele si sarea. Se amesteca bine apoi se adauga laptele in care s-a stins un praf de copt. Se puna faina cat cuprinde (aproximativ 500-600 gr), astfel incat sa rezulte un aluat consistent si apoi se imparte in doua.
Intre timp se aprinde cuptorul si se lasa la incalzit.
Se intinde cu facaletul prima parte a aluatului, pentru o indindere mai usoara se pune faina pe masa.
Intre timp in tava se aseaza hartia de copt, apoi se pune prima foaie de placinta peste care se toara putin gris.
Umplutura: Intr-o tigaie se adauga merele, rase si curatate de coaja, zaharul si scortisoara si se lasa la calit cateva minute. Se ia de pe foc si se aseaza peste prima foaie de placinta, peste umplutura se presara gris si apoi se adauga cea de-a doua foaie de placinta. Se inchid marginile cu degetul apoi se inteapa aluatul cu o furculita. Se da la cuptor pentru 40 minute, la 170 grade Celsius, pana aluatul este auriu.
Pofta buna!