Seara de lectura

Povestea baietelului care traia pe luna de la Editura Cartemma

Sus de tot printre stele, traieste un baietel care se crede mai bun decat toti ceilalti si care e convins ca nu are nevoie de nimeni. Dar ce se va intampla cand va ajunge singur si speriar jos, pe Pamant? Lumi va descoperi valoarea prieteniei, puterea pe care ti-o da aceasta si bucuria de a avea cu cine sa imparti atat clipele bune cat si pe cele mai putin bune. Si, in cele din urma, va ajunge sa inteleaga de ce “prietenii vin in pereche! Trebuie intotdeauna sa fie macar doi”.

 

Baietelul meu a fost atat de fascinat de aceasta poveste incat am asteptat cu mare nerabdare sa va povestesc putin cate putin din ea. Este o poveste despre magia prieteniei si cum prieteniile devin contagioase pentru ca iti doresti sa ai din ce in ce mai multi prieteni.

Cartea istoriseste povestea baietelului care nu credea in prietenii, baietelul acela era o mica steluta, caruia propriile lui trairi ii erau suficiente incat sa aibe o viata frumoasa si linistita. Pana cand a intalnit o raza de soare. Fascinat de ea, s-a urcat in spinarea ei, iar raza de soare l-a dus pe Lumi – micuta noastra steluta, pe Pamant.

Atunci Lumi incepuse sa fie foarte trist pentru ca ii era dor de mamica lui. Astrele s-au aliniat pentru el, iar in lunga lui tristete a cunoscut-o pe Mina – un licurici care a reusit sa-i alimenteze pofta de prietenie. Alaturi de Mina si-a dat seama ca viata e mult mai frumoasa cand ai prieteni si ca prietenii trebuie sa vina in pereche, trebuie sa fie macar doi. A rugat-o insistent sa il ajute sa isi gaseasca drumul catre cer, iar intr-un final dupa cateva plimbari la doctor fara niciun raspuns, Mina si-a dat seama ca singura cale de a ajunge la cer este sa urmareasca marea, iar ea cu siguranta il va duce acasa, pentru ca marea si cerul au o legatura aparte, marea e albastra, la fel si cerul. Cand cerul e suparat se umple de nori, iar marea de valuri sau ca marea si cerul se intalnesc la linia orizontului si devin una.

Cartea este fascinanta pana si Coditei i-a placut si a vrut sa o citeasca 🙂

Povestea baietelului care traia pe luna este scrisa de Maria Papayanni, iar ilustratiile sunt realizate de catre Effie Lada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...