Ciocolata de casa cu foi de napolitane

De cand stam in casa avem foarte multe idei de pregatire a diverselor retete pe care nu le-am incercat niciodata. De cand ma stiu imi place ciocolata de casa, mai ales cea facuta in casa ­čÖé . Mama imi facea pe vremea cand laptele praf era foarte ieftin si se gasea peste tot. Aveam vreo 6-7 ani pe atunci.

Acum m-am decis sa le fac si eu copiilor mei, fiind o reteta extrem de simpla, iar ingredientele delicioase

 

Ingrediente:

  • 500 gr lapte praf
  • 400 gr zahar
  • 150 ml apa
  • 40 gr cacao
  • 125 gr unt
  • esenta de vanile/rom la alegere

Preparare:

Laptele praf impreuna cu cacao se amesteca bine intr-un bol uscat. Separat intr-o cratita de inox se prepara siropul de zahar.

Se adauga zaharul impreuna cu apa si se lasa la fiert, la foc mic pana se ingroase siropul (aprox 3 minute). Dupa ce a fiert se pune untul si se amesteca continuu pana se omogenizeaza complet. (aproximativ 3 minute) .

Se ia siropul de pe foc si treptat se adauga compozitia de lapte praf cu cacao in sirop. Incercam sa pregatim totul foarte repede pentru a nu se intari ciocolata. Intr-o tava se pune o foaie de napolitana iar peste aceasta foaie se adauga compozitia de ciocolata, iar apoi adaugam a doua foaie de napolitana. Se lasa in frigider cateva ore sau chiar peste noapte pana se intareste ciocolata.

Pofta buna

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *