De cand stam in casa avem foarte multe idei de pregatire a diverselor retete pe care nu le-am incercat niciodata. De cand ma stiu imi place ciocolata de casa, mai ales cea facuta in casa 🙂 . Mama imi facea pe vremea cand laptele praf era foarte ieftin si se gasea peste tot. Aveam vreo 6-7 ani pe atunci.
Acum m-am decis sa le fac si eu copiilor mei, fiind o reteta extrem de simpla, iar ingredientele delicioase
Ingrediente:
- 500 gr lapte praf
- 400 gr zahar
- 150 ml apa
- 40 gr cacao
- 125 gr unt
- esenta de vanile/rom la alegere
Preparare:
Laptele praf impreuna cu cacao se amesteca bine intr-un bol uscat. Separat intr-o cratita de inox se prepara siropul de zahar.
Se adauga zaharul impreuna cu apa si se lasa la fiert, la foc mic pana se ingroase siropul (aprox 3 minute). Dupa ce a fiert se pune untul si se amesteca continuu pana se omogenizeaza complet. (aproximativ 3 minute) .
Se ia siropul de pe foc si treptat se adauga compozitia de lapte praf cu cacao in sirop. Incercam sa pregatim totul foarte repede pentru a nu se intari ciocolata. Intr-o tava se pune o foaie de napolitana iar peste aceasta foaie se adauga compozitia de ciocolata, iar apoi adaugam a doua foaie de napolitana. Se lasa in frigider cateva ore sau chiar peste noapte pana se intareste ciocolata.
Pofta buna