De când stăm în casă avem foarte multe idei de pregătire a diverselor rețete pe care nu le-am încercat niciodată.
De mică, am o slăbiciune pentru un dulce de casă, și anume ciocolata de casa.
Mama ne pregătea pe vremea când laptele praf era foarte ieftin și se găsea peste tot.
Aveam vreo 6-7 ani pe atunci.
O perioadă de câțiva ani nu am mai mâncat și nici nu am mai pregătit pentru că mi se părea o rețetă complicată care îmi dădea bătăi de cap.
Zilele acestea am decis să pregătesc minunea asta de desert, cu promosiunea că voi mânca o bucățică pe zi. Rețeta fiind extrem de simpla, iar ingredientele delicioase. Am o slăbiciune pentru orice desert care conține lapte praf.
Ingrediente:
- 500 gr lapte praf
- 400 gr zahăr
- 150 ml apă
- 40 gr cacao
- 125 gr unt
- esență de vanile/rom la alegere
Preparare:
Laptele praf împreună cu cacao se amestecă bine într-un bol uscat.
Separat, într-o cratiță de inox se prepară siropul de zahăr.
Se adaugă zahărul împreună cu apa și se lasă la fiert, la foc mic până se îngroașă siropul (aprox 3 minute).
După ce a fiert se pune untul și se amestecă continuu până se omogenizează complet. (aproximativ 3 minute) .
Se ia siropul de pe foc și treptat se adaugă compoziția de lapte praf cu cacao în sirop.
Încercăm să pregătim totul foarte repede pentru a nu se întări ciocolata.
Într-o tavă se pune o foaie de napolitană, iar peste această foaie se adaugă compoziția de ciocolată. Apoi adăugăm a doua foaie de napolitană.
Se lasă în frigider câteva ore sau chiar peste noapte până se întărește ciocolata.
Poftă bună