Este ideal să poți alege să te tratezi cât mai natural sau măcar să previi anumite probleme care pot deveni serioase.
Odată cu venirea primăverii și-au făcut apariția și păpădiile. Ele au numeroase beneficii cunoscute cât și mai puțin cunoscute de noi.
Înțelepciunea populară spune că pentru fiecare suferință Dumnezeu ne-a dat câte o plantă. Unele însă, deși ne sunt foarte familiare, crescând spontan aproape oriunde, nu le cunoaștem îndeaproape proprietățile lor terapeutice. Ne referim aici la florile de păpădie, ce sunt prezente peste tot, cu pălările lor galbene care ne amintesc de soarele dogoritor al verii. Frunzele de păpădie și tulpinele lor sunt recunoscute ca fiind tămăduitoare, dar despre beneficiile florilor se cunosc mai puține.
Păpădia este considerată de celebra Maria Treben ”un adevărat prieten al ficatului”. Pe lângă gustul și aroma sa minunate, acest produs terapeutic ajută la vindecarea multor afecțiuni și boli.
Una dintre rețetele pe care vreau să le împărtășesc cu voi în acest început de primăvară este Oțetul de Păpădie.
Ingrediente
Flori de păpădie proaspăt culese
oțet de mere
1 borcan de sticlă
Mod de preparare
Se culeg atâtea flori de păpădie cât să poți umple un borcan (de dimensiunea dorită). Se toarnă peste florile de păpădie, oțetul de mere și se lasă la macerat, într-un loc întunecat, aproximativ 6 săptămâni. După această perioadă se filtrează oțetul și se folosește la salate.
Detoxifiere
Oțetul se păpădie se poate folosi și că băutură detoxifiantă. Se pune o lingură de oțet de păpădie intr-un pahar cu apă și se bea de 2 x zi. Ajută la purificarea sangelui, eliminarea toxinelor sau creșterea nivelului de energie al corpului.
Cosmetică
Oțetul se păpădie este un ideal tonic pentru ten. Se amesteca 1 lingurita de oțet se păpădie cu 1 lingurița de apa, iar solutia se aplica pe ten.
Relaxare si calmarea durerilor musculare
Oțetul de păpădie poate fi folosit și la baie, pentru calmarea durerilor musculare, alcalinizarea și detoxifierea organismului. Se toarnă puțin oțet de păpădie în cada cu apă fierbinte. Baia se face înainte de culcare.
Proprietati ale papadiei
Păpădia regenerează celulele bolnave ale ficatului. Întreaga plantă – rădăcină, tulpină, frunze, flori – poate fi consumată ca remediu pentru afecțiuni ale ficatului și vezicii biliare. Ajută chiar și în cirozele hepatice. Este, de asemenea, utilizată pentru afecțiunile pancreasului, stomacului, splinei și rinichilor. Este un diuretic foarte bun și ajută la descompunerea grăsimilor care ajung în stomac și a depunerilor de grăsime de pe vase și artere. Datorită mineralelor și vitaminelor pe care le conține, această plantă este utilizată în anemie și lipsa poftei de mâncare.
1
[…] florile galbene, vibrante ale păpădiei pentru a face vin pentru a infuza oțet (AICI aveți rețeta de oțet de păpădie) uleiuri și miere, siropuri sau dulceață cât și pentru a […]
[…] florile galbene, vibrante ale păpădiei pentru a face vin pentru a infuza oțet (AICI aveți rețeta de oțet de păpădie) uleiuri și miere, siropuri sau dulceață cât și pentru a […]
[…] pe care le putem prepara cu ajutorul păpădiilor, cum ar fi oțetul de păpădie, articol postat AICI, ceaiuri, […]
[…] Laura Iacob, Oțet de mere cu păpădie – rețetă, Familia Mea: https://familiamea.ro/2020/04/12/otet-de-mere-cu-papadie-reteta/ 2. Eugen Giurgiu, Păpădia, Cele mai folosite 17 plante pentru vindecare, Editura Meteor Press, […]