Seara de lectura

Colectia lui Buni si Mo de la Editura Cartemma

Editura Cartemma a reusit din nou sa ne surprinda cu doua aparitii de top

  • Nu mi-e somn
  • Iubire cat pentru doi

Ambele scrise de Jane Chapman. Povestile ilustreaza perfect dragostea dintre Buni si nepotelul ei Mo si ne arata ca iubirea oricat ar fi ea de mare, in momentul in care mai apare un membru in familie, ea se mareste nicidecum nu se imparte.

Noi am inceput lectura cu povestea Nu mi-e somn. Copiii mei au 10 ani, respectiv 8 ani, dar inca le place sa le citesc povesti inainte de somnul de amiaza. Somnul de noapte il lasam rugaciunilor. Si ce moment mai bun de citit povesti decat atunci cand nu le e somn. Am ras, ne-am distrat, i-am comparat cu Mo, dar intr-un final au adormit. Misiune indeplinita

Povestea este despre incercarea lui Mo de a ramane treaz si eventual de o adormi pe Buni in locul lui, pentru ca el pur simplu …..nu vroia sa doarma. Asadar, misiunea lui Mo se dovedi una mult mai grea decat isi imagina el. Va garantez faptul ca, copiilor o sa le placa aceasta carte pe care v-o recomand s-o cititi nu odata, ci de mai multe ori, in diferite zile.

A doua carte cu bufnite Iubire cat pentru doi este tot despre Buni si Mo, dar de data aceasta impreuna cu verisoara lui Mo, micuta Bibi.

 Iubire cat pentru doi este perfecta pentru copilasii care au frati, surori, verisori care vor trebui sa inteleaga ca iubirea este atat de mare incat ea niciodata nu se va miscora, ci din contra ea va deveni din ce in ce mai mare cat sa aibe loc toti in ea. 

Este o poveste frumoasa tot despre Buni si Mo, iar de data asta Mo o cunoaste pe verisoara lui cea micuta Bibi cu care va trebui sa invete sa se joace, sa o iubeasca si sa imparta din micile placeri ale vietii, cum ar fi….. un biscuit.

Mo, privi in jos, la jumatatea de biscuit. Deodata, o lacrima incepu sa i se prelinga inspre cioc, iar el isi acoperi fata ca sa o ascunda.

– Pe vremuri imi dadeai un biscuit intreg, Buni!….striga el.

Nu ma mai iubesti din toata inima?

-Vai prichindelule! spuse Buni. Asta-ti macina tie sufletelul?

Buni il aseza pe Mo in poala si-l imbratisa duios.

-Ti-am dat o jumatate de biscuit doar pentru ca era ultimul din pachet, ii spuse Buni. Te iubesc la fel de mult ca intotdeauna.

-Dar acum o ai pe Bibi….iar eu nu mai sunt la fel de mic ca ea, se planse Mo.

-Pai asta-i adevarat! rase buni.

Fara indoiala, esti baiat mare, dar, indiferent cat vei creste, vei ramane intotdeauna micutul meu nazdravan. Mo suspina si se cuibari si mai bine in bratele bunicii.

-Hai sa-ti spun ceva uimitor, continua Buni. Atunci cand un bebelus vine pe lume, iubirea bunicilor creste! Bibi nu a luat nici macar o farama din iubirea mea pentru tine.

-N-am stiut asta despre bunici, se smiorcai Mo.

[……]

 

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...