Retete

Bifanas – rețeta cu gust portughez

Portugalia este și va rămâne mereu în sufletul meu, atât din punct de vedere al ospitalității, al pământului, cât și al mâncării foarte sănătoase.

De data asta am vrut să încerc o rețetă specific tradițional portugheză, o rețetă extrem de ușor de făcut, care se poate mânca în orice perioadă a zilei. Noi am mâncat cea mai bună bifana în Lisabona, lângă Praça de Comercio.

foto preluat: https://www.spottedbylocals.com/

Merge ideal cu o bere rece sau cu un pahar de vin alb și sunt convinsă că va satisface orice gust cât al fi el de pretențios.


Ingrediente:

  • cotlet de porc
  • usturoi
  • ulei de măsline
  • vin alb / roze
  • frunze de dafin
  • ardei iute
  • untură
  • sare, piper
  • unt
  • chifle proaspete

Cotletul de porc se feliaza în felii subțiri, se pune la marinat, într-un bol, cu bucăți de usturoi, ulei de măsline, vin alb sau roze, frunze de dafin aproximativ o oră, dar  de preferat să fie lăsat peste noapte pentru a prinde gustul acela bun și carnea sa fie foarte fragedă.

Mod de preparare

Într-o tigaie se pune untura de porc sau untul și se adaugă carnea marinată,  alături de sosul în care s-a marinat. Eu am mai adăugat puțin vin alb și se pune la prăjit.

Când carnea este pregătită se scoate pe o farfurie, iar sosul rămas se păstrează pentru a putea unge chifla cu el.

Chiflele se taie pe jumătate, se pun feliile de carne, iar deaupra se pune sosul sau după preferință se pune separat într-un bol pentru a înmuia sandwich-ul în sos. Noi am servit împreună cu ardei iute și cu o bere rece sau un pahar de vin alb/roze.

Se poate servi alături de o salată proaspătă din roșii și salată verde, cât și cu o porție de cartofi prăjiți.

foto: https://tereetravels.home.blog/

Mai jos vă las și rețeta video pentru a o putea pregăti mai ușor!

Nu am cuvinte cât e de bun acest bifanas.

Se pregătește ușor si de asemenea este si sănătos, fără maioneza, ketchup, sosuri sau alte  adaosuri suplimentare.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...