Bifanas – reteta cu gust portughez

Portugalia este si va ramane mereu in sufletul meu, atat din punct de vedere al ospitalitatii, al pamantului cat si al mancarii foarte sanatoase.

De data asta am vrut sa incerc o reteta cu o mancare traditionala, extrem de usor de facut care se poate manca in orice perioada a zilei. Noi am mancat ce mai buna bifana in Lisabona, langa Praca de Comerco.

Merge ideal cu o bere rece si sunt convinsa ca va satisface orice gust.


Reteta:

  • cotlet de porc
  • usturoi
  • ulei de masline
  • vin alb / roze
  • frunze de dafin
  • ardei iute
  • untura
  • sare, piper
  • unt
  • chifle

Cotletul de porc se feliaza in felii subtiri, se pun intr-un bol cu bucati de usturoi, ulei de masline, vin, frunze de dafin si se tin marinat cel putin o ora, dar de prefera sa fie peste noapte sa prinda gustul acela bun.

Intr-o tigaie se pune untura de porc si se adauga carnea cu toate condimentele. Eu am mai adaugat putin vin

Cand carnea este pregatita se scoate intr-un bol iar in sosul ramas se adauga unt, apoi punem din nou carnea la prajit in unt.

Chiflele se taie pe jumatate, se pun feliile de carne (fara condimente), iar separat intr-un recipient se pune sosul pentru a inmuia sandwich-ul in sos. Noi am servit impreuna cu ardei iute, dar merge extrem de bine cu o bere rece.

Pofta buna!

hdr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *