Motivationale

Un mielut la cina

La noi este o zi ploioasa de vara care incepe sa semene tot mai mult cu un inceput de toamna. Suntem catre finalul lunii august si deja am inceput sa le dau copiilor mei de dimineata ceai de menta. Va spun asta pentru ca noi obisnuim sa bem ceai doar in zilele friguroase 🙂

Pentru amiaza pregatesc o supa de galuste cu legume, asemanatoare retetei lupului din povestea Un mielut la cina de Steve Smallman

Ce facem noi cand ploua? Pregatim mancare proaspata, calda si citim povesti.

Astazi a venit randul cartii Un mielut la Cina, scrisa de Steve Smallman, ilustrata de Joelle Dreidemy. Pot sa spun ca a mers ca “unsa”.

Nu unsa cu gem, nici cu unt sau miere ci unsa cu o poveste despre bunatate, mila si o prietenie neasteptata. O noua poveste de la Editura Cartemma  care mai presus de orice devine o lectie de viata. Sper din suflet ca micutii pe mainile carora ajunge aceasta carte sa invete din ea despre prietenia adevarata indiferent de statutul social, diferente intre ei, sa invete despre bunatate, milostenie si buna intelegere. Iar asta depinde in primul rand de noi, ca parinti, sa le explicam si sa le povestim despre bunatate.

Cand primeste o vizita neasteptata din partea unui mielut, batranul si flamandul lup incepe sa viseze la o delicioasa tocanita de miel. Dar mielul nu vrea sa devina cina lupului, el vrea sa ii fie prieten.

In povestea noastra este vorba despre un lup flamand care nu are nimic de mancare decat o supa de legume. Cand la usa suna un mielut infrigurat care cauta un adapost isi da seama ca orice ar face, mielutul nostru cauta un prieten, iar lupul pare a fi prietenul lui adevarat.

O poveste despre viata si o prietenie neasteptata, despre alegeri si bucurii. Merita achizitionata, citita si explicata apoi copilasilor.

Mielutul in privi pe lup drept in ochi

-Nu papi tu pe mine, da? intreba micutul

-Doamne, Dumnezeule! Striga batranul lup. Nu pot manca un miel care are nevoie de mine! M-as putea alege cu arsuri la stomac!

Mielutul zambi si se arunca in bratele lupului

 

 

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...