Chec pufos din albusuri de ou

Dupa sarbatori am ramas cu multe albusuri de ou pe care am ales sa le folosesc la un chec delicios. Si pentru ca vorba lunga, saracia omului va las mai jos ingredientele si modul de preparare, pentru ca pana la urma asta conteaza, nu?

Ingrediente

  • 10 albusuri
  • 100 grame unt topit
  • 200 grame zahar
  • 200 grame faina
  • 100 grame nuca macinata
  • o ciocolata topita, cu 85% cacao (optional)
  • sare
  • vanilie
  • coaja rasa de portocala

Mod de preparare:

Intr-un bol se pun albusurile de ou, sarea si zaharul si amesteca cu mixerul timp de 15 minute pana devine o spuma tare. O parte din compozitie se pune in alt bol deoparte. Peste compozitia ramasa adaugam se adauga untul topit si racit, esenta de vanilie sau zahar vanilat, o lingura rasa de coaja de portocoala. Se amesteca ingredientele si vom observa ca spuma se va lasa putin, de aceea am pastrat putina spuma tare separat. Peste compozitie se adauga spuma pe care am pus-o deoparte si amestecam incet.

Se pune faina in ploaie, amestecand incet cu o lingura de sus in jos, dupa care se adauga nuca macinata.

Daca vreti sa il faceti in 2 culori, cum l-am facut eu, punem jumatate de aluat in alt bol si amestecam cu ciocolata topita. Forma de chec se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina. Punem compozitia alba in forma de chec, apoi adaugam compozitia neagra deasupra.

Se da la cuptor pentru 35 de minute, la 180 grade.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *