Despre viata

Cum organizăm curățenia de primăvară împreună cu copiii

Trebuie să recunoaștem că atunci când ai copii ești forțat să îți cobori standardele privind curățenia generală.

Posibil, casa ta nu mai va fi la fel de curată cum era înainte, iar prioritățile tale vor fi mereu tot altele.

De multe ori, oboseala, dar și lipsa timpului sunt câțiva factori care te obligă să aloci doar câteva ore pe săptămână pentru curățenie.

Cu toate astea ai doar 24 de ore la dispoziție să poți să faci nenumărate lucruri. De aceea este important să le consumi într-un mod inteligent ca mai apoi să petreci timp de calitate cu familia ta.

Se știe că există o conexiune importantă între curățenia din casă și starea de bine, am observat de foarte multe ori că sunt corelate puternic între ele și să recunoaștem, cui nu îi place să se simtă extraordinar?

Cu siguranță, ați observat că ori de câte ori faceți curat în casă crește și starea de bine, iar  asta ni se întâmplă tuturor.

De ce ne place curățenia?

 

  • Pentru că ne îmbunătățește starea psihică, ne reduce stresul, acesta având un impact major asupra corpului nostru
  • Copiii sunt oglinda mediului în care locuiesc. Dacă ești mereu stresat, ei simt tensiune și pot dezvolta simptome de anxietate
  • Aerul curat este, de asemenea, foarte sănătos. Dacă locuința nu este aerisită suficient, copiii pot dezvolta alergii, astm sau sensibilitate pulmonară. Deci, prioritizați-vă modul în care trăiți pentru că locuința trebuie să fie locul unde copiii noștri se simt în siguranță.
  • Curățenia împreună cu copiii le dezvoltă încrederea în ei și simțul răspunderii. Ei vor fi foarte mândri să locuiască într-o casă organizată și își vor dezvolta obișnuințe sănătoase.

Cum reușim să economisim timp făcând curat?

Suntem extrem de norocoși cu tehnologia inovatoare care avansează odată cu noi. Ceea ce înainte era destul de complicat, acum este din ce în ce mai simplu.

Nouă ne plac foarte multe produsele de la Kärcher, în mod special Mopul electric FC 3 Cordless (fara fir) care curață podelele cu un adaos constant de apă curată, datorită funcției inovatoare de autocurățare. Este ușor de folosit astfel încât il pot utiliza și copiii noștri.  

Are un design subțire asigurând curațenia igienică în locuri mai greu accesibile.

Să nu uit de aspiratorul de geamuri. Cu el uiți complet ce înseamnă spălatul geamurilor cu ziare sau șervețele care era o adevărată corvoadă. Este ușor de manevrat, lasă geamurile fără picături și urme. Este o comoară să îl ai în casă.

Copiii sunt foarte încântați de folosirea lui, iar timpul a devenit aliatul nostru, mai ales în zilele de sâmbătă când e atât de frumos să petrecem timp împreună.

Un alt produs care imi place deosebit de mult este Aspiratorul vertical VC 5 Cordless (fara fir), fără sac, este ușor de depozitat și curăță la fel de eficient ca un aspirator de dimensiuni normale.

Ce pot să vă spun mai multe despre el?

  • Timp lung de utilizare, până la 40 de minute când este setat pe nivelul de putere minim. Până la 11 minute timp de funcționare când este setat pe nivelul de putere maxim
  • Controlul puterii în 3 trepte
  • Încărcare convenabilă. Bateria poate fi reîncărcată complet în 3 ore.

Cum îi poți implica pe copii la curățenie?

În primul rând, copiii sunt oglinda noastră și noi oglinda lor. Dacă ne vor vedea făcând curat, cu siguranță vor vrea și ei să ajute. Trebuie doar să îi lăsați și să nu îi cicăliți.

Găsește locuri la care ar putea participa și ei, fie la spălatul vaselor, datul cu mopul, spălatul frigiderului, ștersul prafului, aranjatul carților sau al produselor cosmetice din baie.

Transformă ziua de curățenie într-o zi de joacă, fără stres, cu răbdare va veni și vremea când vor fi de un real ajutor în casă.

Dar, totuși mai presus de orice motiv, rezultatul unei case curate este cel mai bun lucru pe care il poți oferi familiei tale. Poți păstra casa organizată zilnic cu doar cateva obiceiuri în rutina ta zilnică. Dar, cel mai important este că poți avea timp și pentru tine cu produsele potrivite.

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 comentariu

  1. […] Cum organizăm curățenia de primăvară împreună cu copiii […]

Lasă un răspuns

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...