Drob de miel

În rețeta de mai jos o sa vă prezint cea mai bună rețetă de drob de miel pe care gospodinele o pot prepara.

Cu 100g ficat se acoperă  50% din necesarul zilnic de fier, 100-300% din doza de vit. B și un aport de vit. A de 15-30 ori mai mare decât DZR (doza zilnică recomandată)

Totul cu numai 135 calorii și 4 g grăsime.

Așa că drobul nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște.

Este o rețetă sănătoasă, plină de vitamine. Această rețetă se poate prepara și cu organe de porc.

Ingrediente

  • 500 grame ficat
  • 500 gr plămâni
  • 1 inimă
  • 2 rinichi
  • 300 grame pulpă de porc (opțional, dar dă un gust senzație la drob)
  • 1 prapure
  • 4 ouă
  • 1 legătura mare pătrunjel
  • 2 cepe sau ceapă verde
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingură untura
  • apă fiartă și răcită pentru frământat
  • sare, piper

Mod de preparare

Într-o oală generoasă se pune la foert, carnea, plămânii, inima cu o linguriță de sare și o ceapă. Se lasă la fiert timp de o ora si jumătate. După fierbere se adaugă ficatul și rinichii (spălați și tăiați pe jumătate pentru a elimina resturile de sânge). Se mai lasă la fiert încă 30 de minute. Din când în când, plămânii trebuie înțepați.

După fierbere, se scurge apa într-o sită și se lasă să se răcească.

Se taie bucățele și se dau prin mașina de tocat.

Separat, se macină pătrunjelul și ceapa. Se adaugă în compoziție uleiul și o lingură de untură, sare, piper după gust și se frământă bine. Se adaugă 4 gălbenușuri și un pic de apă astfel încât să rezulte o pastă.

Într-un castron albușurile de la cele 4 ouă se bat spumă și se adaugă peste pasta de drob. Se amestecă compoziția.

Tava de drob se unge cu untura si se pune prapurele. Pasta de drob se acoperă cu prapure, iar deasupra acesta se prinde cu scobitori.

Dacă nu ai prapure, nu este nicio problemă. ungeți tava cu untură, adăugați compoziția și dați la cuptor pentru 30 de minute, până culoarea devine maro-auriu.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *