Despre viata

Constantin Necula la Romania te iubesc, prezentata de Alex Dima

De Sarbatoarea Invierii, ProTV a pus la dispozitia noastra o emisiune de o mare incarcatura sufleteasca, prezentata de Alex Dima, avandu-l ca si invitat pe parintele Constatin Necula.

Constantin Necula, preot„Fără pocăință nu se vede învierea. Și fără înviere nu se vede iertarea, pentru că știm bine, primul dar al Învierii Domnului Hristos este iertarea,. Acel „nu vă temeți” înseamnă ”bă, copii, sunteți iertați! N-am murit ca să mă răzbun pe voi, am murit ca să vă iert”. Cine mai are curaj să gândească așa? Cine mai poate crede asta? Cel mai mare exercițiu de libertate este pocăința noastră, ca atunci când copii sunt certați de părinți și se duc să facă curățenie. Preotul nu poate ierta inima care nu se pocăiește. La preot primiți doar zâmbetul lui Dumnezeu, dar ca să simțiți trebuie să deschideți o fereastră de libertate, propria noastră lucrare cu noi, propria noastră pocăință. Mai nou, am învățat că dacă ne doare un dinte, luam aia. Pentru fiecare durere știm ce mecanism să pornim. Cum de am uitat pentru durerea de suflet să ne pornim mecanismul pocăinței? Pentru că ne-am pierdut libertatea de a fi demni. Dacă vreți să vă recăpătați libertatea de cetățeni ai României, ai Cerului învățați că primul exercițiu este acela al părerii de rău.”

O emisiune de suflet pe care va invit s-o urmariti si voi!

 

 

 

Lasă un răspuns

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...