Despre viata

Baia care te definește

În curând ne vom muta într-un apartament mai mare. Termen de execuție, aproximativ  3 luni.

Problema pe care o avem noi, fiind 4 membrii în familie, este numărul băilor. Ar fi fost ideal sa avem 4 băi, mari și late, dar momentan ne mulțumim și cu două.

Este o schimbare care nu mai dorește amânare și abia aștept să se concretizeze.

Apartamentul îl vom lua la stadiul de finisat. Zilele acestea s-a turnat șapa, așadar am fost anunțați să mergem la magazin să ne alegem detaliile care vor face diferența la finisaje.

Cum aș vrea arate baia mea?

Copiii au crescut mari.

Ei au nevoile lor proprii. Iar, majoritatea nevoilor sunt pentru aspectul fizic.

Sarah, fiica mea de 12 ani, stă în baie mult timp.

Este perioada în care pubertatea își face de cap, iar ea acordă mult timp aspectului său. Folosește creme, își prepară măști de față, câteodată se fardează, apoi se șterge repede 🙂

Nu mai vorbesc de perioada dimineții când se stă la coadă și sunt convinsă că nu suntem singurii care ne-am dori câte o baie de persoană.

Dar, lăsând visele deoparte, mă bucur enorm de mult să ne mutăm într-un spațiu mai mare și să ni-l aranjam pe gustul nostru.

Planul sună cam așa:

Începem de la bun gust și stil.

Baia mare trebuie să fie simplă și faină.

Când îmi aleg faianța și gresia am grija să fie un model care să reziste în timp.

Baia mult visată va fi dintr-o culoare.

Am ales culorile naturale, de pământ, cu texturi nefinisate în care să încadrez un mozaic din piatră naturală, de preferat travertin. Simt că această alegere înviorează atmosfera și transmite mediului optimism și exuberanță.

Îmi plac materialele naturale, care să nu se demodeze și care să aducă un plus de eleganță.

În căutarea mea spre o baie care să mă reprezinte, în totalitate, am găsit câteva idei foarte faine la aceste colectii de mobilier de baie SaviniDue

Cum îmi aleg mobilierul de baie?

De multe ori tindem să neglijăm importanța pe care o are mobilierul de baie asupra aspectului său. Am avut și noi o perioadă în care am făcut economie la mobilier și nu a rezultat decât un dulap care s-a umflat ulterior, din cauza umezelii.

De atunci, am mare grijă când aleg mobila de baie să fie una de calitate superioară, iar raportul calitate-preț să fie un indicator pe care o să îl am în vedere.

Masca de lavoar o doresc suspendată pentru a putea face curățenie mult mai ușor și pentru e rezista la umezeală.

Va avea și ea materiale naturale pentru o atmosferă primitoare și caldă.

Eu am găsit multe idei de decorare, foarte faine, la SaviniDue de unde mă pot inspira și achiziționa modele de actualitate.

Cum îmi stabilesc bugetul?

În primul rând îmi fac un plan.

Materialele folosite, calitatea finisajelor, stilul mobilierului, numărul pieselor de mobilier, influențează bugetul pe care îl vei aloca băii tale.

Nu mai am vârsta și nici disponibilitatea să îmi aleg lucruri de prostă calitate. Sunt atentă ca raportul preț – calitate să fie unul corect. Bugetul alocat joacă un rol semnificativ în alegerea celui mai bun mobilier pentru baie.

Este esențial să stabilești un buget proporțional cu cerințele și nevoile tale, luând astfel în considerare faptul că nu se demodează ușor și nici nu se strică.

Baia mare îmi va permite să îmi pot achiziționa mobilier mai mult, pentru a avea mai multe spații de depozitare și să îl pot utiliza eficient. Nu îmi place să pară că baia este prea încărcată, așadar voi merge pe dulapuri suspendate, oglinda generoasă cu sistem de iluminare LED și rafturi pentru plante naturale. Este un aspect important când aleg cum să îmi organizez baia.

Baia mică va avea, de asemenea, dulap suspendat pentru a salva spațiul. Nu voi alege folosirea faianței în toată baia pentru că nu voi avea sursă de abur. Baia mică va fi simplă, mobilierul ales va fi echilibrat, iar decorațiunile de pe rafturi nu vor lipsi.

Sfatul meu când îți renovezi baia este să ții cont de:

  • Rezistența la umezeală
  • Mobilier cu spațiu de depozitare generos
  • Gresie și faianță în culori durabile
  • Mobilier de calitate
  • Stil personalizat în funcție de gusturile tale

Chiar dacă timpul petrecut în baie nu este cel mai mare, este foarte important ca această încăpere să aibe viață. Să ofere senzația de confort și să fie, de asemenea, practică.

Acest articol a fost scris pentru proba extra-concurs SavinieDue lansata de SuperBlog 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...