Sanatate

Beneficiile unui masaj relaxant si ce produse folosim

Ce este un masaj de relaxare?

Masajul de relaxare, așa cum sugerează și numele său este o formă de terapie de masaj care se concentrează pe asigurarea relaxării generale, ameliorarea tensiunii musculare și îmbunătățirea circulației sanguine.

Obiectivul său principal este de a asista clientul să scape de stresul acumulat pe timpul zilei pentru a-și reveni la starea inițială.

Foto preluat de pe pinterest

Beneficiile unui masaj relaxant

  • relaxează musculatura
    • stimulează circulația
    • elimină stresul și oboseala
    • atenuează contracturile musculare
    • menține elasticitatea pielii
    • păstrează mobilitatea articulațiilor
    • elimină insomnia
    • normalizează activitatea creierului
    • stimulează sistemul imunitar

La fel ca și alte stiluri de masaj, beneficiile unui masaj de relaxare durează, de obicei câteva zile după efectuarea acestuia.

Totuși, masajul de relaxare nu are contraindicații, acesta putându-se efectua chiar si odată la două zile.

Nu vă garantează nimeni 100% că este leacul  la absolut orice problemă de sănătate, dar efectuarea acestuia în mod regulat poate oferi foarte multe beneficii corpului nostru.

Iar, atunci cand folosesti produsele potrivite totul o sa mearga strună.

Pentru masajul de relaxare, eu personal, aleg uleiul de masaj relaxant de la Faunus Plant

Acesta conține doar extracte naturale de gălbenele, sunătoare și uleiuri esențiale de Lavandă și Ylang-ylang.

Asigură hidratare completă și are o acțiune calmantă și tonifiantă asupra corpului. Mirosul este unul viu, de plante, care te relaxează imediat.

Cum alegi cel mai bun ulei de masaj relaxant

Uleiul pe care îl alegi trebuie să fie hidratant pentru că lasă pielea mult mai catifelata și elastică. Oferă protecție împotriva agresivitățiilor factorilor externi și se absoarbe cu ușurință în piele. Din această categorie, cele mai bune sunt uleiurile care au la bază ingrediente naturale care duce la o tonifiere și o hidratare intensă a pielii, dar și la o relaxare profundă.

 

 

 

 

În căutarea celor mai bune produse și tehnici de masaj am vorbit cu tehnician maseur Faraian Cornelia:

Ce facem când ne doare ceva sau avem nevoie să ne relaxăm?

” Întindem brațele, ne ducem instinctiv mâna la locul dureros și masăm ușor.

Trecem palmele peste față, toate astea sunt gesturi care ne dă o senzație de bine.

Masajul relaxează mușchii tensionați și pune în mișcare sângele care la rândul lui vindecă.

Se întâmplă multe lucruri interesante în timpul unui masaj. Sângele circulă mai repede, se produc schimburi nutritive și cel mai important este că se elimină toxine.
Limfa circulând mult mai repede, inima muncește mai puțin, pielea devine mai elastică și suplă, contribuie la scaderea depozitelor de grăsime,mușchii se relaxează.
Unul din marile beneficii ale msajului de relaxare este ca acesta te ajuta la găsirea unui echilibru fizic și mental pentru că, până la urmă, este un schimb energetic între maseur și client.
Masajul înseamnă IUBIRE. 
Se dăruiește atenție, liniște, calm, pace prin mișcări suave și fluide. Sunt diferite mișcări, metode sau genuri de masaj, dar toate au ca scop păstrarea, îmbunătațirea sau recuperarea sănătății “
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
De ce am ales produsele de la Faunus Plant ?
Uleiul reprezintă una dintre „piesele” principale atunci când vine vorba despre un masaj de relaxare reusit, pentru ca acesta să aibă cele mai bune efecte, trebuie să utilizam un ulei potrivit scopului nostru.
Sunt cunoscuti pentru remediile naturale cu tradiție.
Sediul lor este in Poienii de Jos, la poalele Muntilor Apuseni, un loc particular, cu o poziție privilegiată în istoria Apusenilor.

Valorile produselor Faunus Plant

Tradiție și originalitate
– Sănătate în mod natural
– Respect pentru natură

Într-o sesiune de terapie de masaj de relaxare se utilizează tehnici de manipulare ușoara până la medie a straturilor superficiale ale țesutului corpului.

Masajul de relaxare se axează de obicei pe spate, gât, brațe și picioare folosind mișcări ușoare de frământare și lovituri lungi. Se poate efectua și acasă, dar și la un salon cu ajutorul unui specialist.

Nu uita ca a avea grija de tine, din toate punctele de vedere, este o dovadă de respect de sine; pentru corp, minte și suflet!

Daca v-a plăcut articolul meu nu ezitați să mă urmăriți și pe pagina de Facebook și să dați un share acestui articol!

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...