Șamponul solid versus șamponul lichid a devenit una din cele mai cunoscute bătălii din industria frumuseții.
Deși, șampoanele solide sunt pe piață de ceva timp, ele au început să câștige popularitate doar în ultimii ani.
Așadar ne-am aliniat și noi în căutarea celor mai bune șampoane solide.
Șamponele solide au plusurile lor esențiale care sunt recunoscute mai ales în rândul celor care călătoresc mult. Acestea nu curg, nu pătează și nici nu ocupă mult spațiu în bagaj.
În plus, beneficiul suprem al acestor săpunuri solide este faptul că sunt eco-friendly (sunt bune atât pentru planetă cât și pentru mediu, fără să polueze, nefiind ambalate în plastic).
De fapt, chiar motivul ecologic a fost principalul punct de vedere în propulsarea lor, deoarece tot mai mulți dintre noi devenim conștienți de faptul că natura trebuie protejată și cu toții facem pași în adoptarea unei vieți durabile și sănătoase.
Cu toate acestea, există argumente pro și contra când vine vorba de șampoane, dar întrebarea care se află pe buzele tuturor este, de fapt, care ar diferența între un șampon lichid și un șampon solid?
Am analizat principalele diferențe ale acestora și vreau în acest articol să vi le prezint si vouă.
Ce este un șampon solid?
Șamponul solid este chiar un șampon și, surprinzător pentru mulți, este și foarte bun. Funcționează în același mod ca și cele lichide, și anume: se umezește cu apă săpunul solid, se activează spuma, apoi șamponăm părul.
Acest șampon funcționează pentru îndepărtarea mizeriei acumulate din timpul zilei, iar acestea sunt disponibile pentru toate tipurile de păr.
Șampoanele solide sunt la fel de eficiente ca cele lichide?
Pe scurt, da, sunt. Dar, părul trebuie să se obișnuiască cu el, pentru că urmează să treacă printr-o schimbare destul de majoră. De aceea e bine să ai răbdare cu el, chiar dacă efectele nu sunt vizibile de la bun început, cu siguranță ele nu vor întârzia să apară mai devreme sau mai târziu.
Cheia reușitei este să investești în produsele pe care le folosești, pentru că poți fii sigură că este o investiție bună și durabilă. Doar așa te poți asigura că părul tău este îngrijit corespunzător, fără agresori sau dăunători care pot face rău părului tău. Unul dintre agresorii părului din majoritatea șampoanelor lichide este SLS (Sodium laureath sulfate)
SLS-ul este o substanță dură, care irită scalpul sensibil și asta poate duce la apariția unor afecțiuni, precum pruritul, mătreața sau descuamarea pielii.
Prin duritatea și puterea lui SLS nu elimină doar impuritățile, ci și uleiurile naturale pe care organismul le secretă pentru a hidrata și proteja părul.
Este primul pas în apariția uscării, deteriorării și ruperii fibrei capilare.
Beneficiile folosirii unui șampon solid versus un șampon lichid
Costul
Samponul solid este foarte concentrat. De aceea poți folosi puțin șampon și mai multă apă. Șamponele solide sunt mai ieftine decât cele lichide ajungând să fie mai rentabile din punct de vedere financiar. Unii oameni care folosesc șamponul lichid au recunoscut faptul că folosirea acestuia a lăsat părul mult mai catifelat și nu ai mai fost obligați să folosească balsam pentru păr, ceea ce a contribuit la economisirea banilor.
Comoditate
De multe ori sticla de șampon poate deveni incomodă. Fie că îți alunecă mereu din mână, fie că nu o poți deschide ușor atunci când ai mâinile plinde de spumă, puteți fii sigur că cu șamponele solide nu veți păți la fel.
Ele ocupă foarte puțin spațiu. Ele pot fi depozitate în cutii mici sau lăsate în tava de săpun, pentru a fi la îndemâna voastră.
Ecologic
Unul din principalele lucruri atrăgătoare la săpunurile solide este faptul că este ecologic. Din fericire, tot mai muți oameni devin conștienți de pericolul pe care il poartă produsele ambalate în plastic și efecteledăunătoare pe care acesta îl poate avea asupra planetei și al oceanelor. O parte din această conștientizare o reprezintă faptul că încercăm să reducem tot mai mult folosirea plasticului. Ambalajul săpunului solid este de obicei biodegradabil, iar acesta poate fi un mare avantaj.
Ingrediente naturale
Utilizarea ingredientelor naturale, ambalajul biodegradabil face ca tot rezultatul să fie unul cât mai aproape de natural. Asta înseamnă că ingredientele șampoanelor solide sunt naturale și nu intervin cu mediul înconjurător.
De obicei nu conțin parfumuri artificiale, care sunt destul de iritante pentru cei cu piele sensibilă. Nu conțin sulfați care provoacă uscăciune și iritații la nivelul scalpului.
Concluzie
Încă vă întrebați dacă șamponul solid este mai bun decât cel lichid?
Ei bine, asta depinde de stilul de viață diferit al fiecăruia dintre noi.
Dacă ești o persoană conștientă de pericolul utilizării ambalajelor de plastic și al ingredientelor naturale, atunci, cu siguranță aceasta este calea pe care trebuie să mergi.
Cu toate acestea trebuie să fii pregătit pentru această perioadă de tranziție care o va cere părul tău până când acesta se va obișnui cu schimbarea produsului.
S-ar putea să treci prin niște eșecuri, dar încearcă să nu renunți ușor . Poate că, folosirea șamponului solid duce la incâlcirea părului mult mai repede. Mai ales persoanelor cu părul creț. Dar, eu sunt de părere că merită să acordăm o șansă mare folosirii șamponelor solide, în special că vom face bine naturii.
În secțiunea comentarii te aștept să-mi spui care este șamponul tău preferat.
Dacă ai optat vreodată pentru folosirea unui sampon solid și care au fost efectele acestuia?
Dacă v-a plăcut acest articol nu ezitați să apreciați și pagina mea de Facebook sau Instagram și vă așteptăm să vă înscrieți și pe grupul nostru de Facebook Familia Mea unde abordăm subiecte la fel de interesante.