Sanatate

4 măști de față de realizat în confortul casei tale

S-a dovedit de atâtea ori ca fructele și legumele ne pot menține sănătoși mult timp și ne pot ocoli de multe boli agresive.

Morcovii, de exemplu, nu numai ca sunt foarte buni la gust, dar sunt și incredibil de sănătoși și excelenți pentru hrănirea și refacerea pielii. În plus, morcovii sunt încărcați cu vitaminele C, D, E, K și beta-caroten ceea ce îi face să devină indispensabili pentru corp și refacerea pielii.

Consumul de morcovi poate ajuta la combaterea cancerului, îmbunățirea sănătății, cât și aspectului unghiilor, părului, pielii, ochilor cât și dezvoltarea sistemului imunitar.

Morcovii sunt fantastici in folosirea lor ca mască de față, iar tenul tău îți va mulțumi pentru toate vitaminele pe care i le oferiți.

Recomand folosirea morcovilor organici, luați direct de la producător.

 

1. Mască de față cu morcovi, miere si lămâie

Ingrediente

  • 2-3 morcovi
  • 4 linguri de miere
  • suc de lămâie (opțional)

Preparare

Se curăță morcovii și se fierb ușor pentru a îi înmuia. Se zdrobesc într-un castron și apoi se lasă să se răcească. Adăugați miere și lămâie și amestecați până devine o pastă. Se aplică pe față și se lasă să acționeze 10-15 minute, apoi se spală fața cu apă. Morcovii și mierea elimina petele și previne îmbătrânirea, iar lămâia o va face să strălucească. Faceți masca o dată pe săptămână sau după nevoie.

 

2. Mască de față cu morcovi, miere si banană

Ingrediente

  • 1 morcov mediu
  • 1/2 cană de miere
  • 1 banană

Preparare

Puneți morcovul, mierea și banana în robotul de bucătărie și mixați. Amestecați până se obține o pastă groasă. Aplicați pe toată fața și lăsați aproximativ 20 de minute. Se spală cu apă călduță. Pielea feței tale va străluci imediat.

3. Mască de față cu castraveți, apă de trandafiri și brânză de vaci

Ingrediente:

  • 1 Castravete
  • Apă de trandafiri
  • Brânză de vaci

Procedură:

Puneți jumătate de castravete în robotul de bucătărie împreună cu brânza de vaci și mixați. Adăugați câteva picături de apă de trandafiri. Se pune la frigider timp de 10 minute șii apoi se aplică pe față.

Această mască ajută la ameliorarea arsurilor solare și chiar reduce bronzarea.

4. Mască de față cu citrice

Ingrediente:

  • Lămâie verde
  • Grapefruit
  • Lămâie
  • portocale
  • 2 lingurițe făină de grâu

Preparare

Pentru a obține rezultatul dorit pentru piele, puteți folosi toate fructele citrice nutritive. Puteți lua 2 linguri de suc din toate aceste fructe sau vă puteți limita la a folosi doar una dintre ele. Dacă alegeți doar unul dintre fructe, atunci aveți nevoie de cel puțin 4-5 linguri de suc pentru a amesteca cu 2 lingurițe de făină de grâu. Faceți o consistență care permite o aplicare ușoară pe piele. Lăsați masca pe față timp de 15-20 de minute și spălați-o cu apă călduță.

Masca de față cu citrice este super energizantă pentru ten.  Conținutul crescut de vitamina C și antioxidanții puternici din acestea sunt extrem de benefice pentru piele, pentru că o protejează de radicalii liberi și de acțiunea agresivă a razelor solare și conferă prospețime și luminozitate feței.

Dacă v-a plăcut acest articol nu ezitați să apreciați și pagina mea de Facebook sau Instagram și vă așteptăm să vă înscrieți și pe grupul nostru de Facebook Familia Mea unde abordăm subiecte la fel de interesante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...