Motivationale

8 tehnici de înlăturare al stresului

 

Stresul este normal și afectează aproape în mod egal pe toată lumea.

De multe ori, îl asociem cu emoții, despărțiri, probleme financiare, probleme emoționale si multe altele. De aceea, este aproape imposibil să existe o persoană care să nu fie afectată de stres.

Tocmai de aceea, vreau să vă prezint câteva metode  de înlăturare a stresului, pentru că de ce nu?: 80% din ceea ce trăim este datorat minții noastre, care joacă un rol important în acest proces.

Este important să învățăm să ne gestionăm stresul din viață care are un impact negativ asupra performanțelor noastre și care reușește să ne afecteze viața.

De mult se vorbește despre faptul că relaxarea îți poate îmbunătăți viața, iar oamenii care caută diverse metode de înlăturare a stresului au dus întotdeauna o viață mai liniștită și mai sănătoasă.

Foto preluat pinterest

În acest articol vă prezint o listă de tehnici de gestionare a stresului.

Știu, cu toții suntem stresați, dar partea bună a lucrurilor este că putem controla stresul. Uneori este greu să renunți la anumiți factori de stres, fie că este vorba de un membru al familiei, prieteni, societate, locul de muncă, toate acestea pot provoca stres.

Există o vorbă foarte adevărată:

Dacă există o problemă, atunci cu siguranță există și o soluție

1. Elimină stresorul

Ce trebuie să faci este în primul rând este să analizezi și să descoperi stresorul din viața ta pentru a-l putea înlătura. Dacă ai reușit să parcurgi primul pas, atunci cu siguranță îți este mai ușor să gestionezi situația pentru a reduce impactul negativ al acestuia asupra vieții tale.  

Uneori trebuie să renunți la anumite lucruri din viața ta pentru a-ți îmbunătăți calitatea vieții.

2. Conectează-te cu alți oameni

Este ușor de observat că oamenii stresați sunt de obicei singuri. Nu au prieteni și nu  socializează cu alți oameni care să împărtășească aceleași valori cu el.

Stresul te poate face mai puțin sociabil și îți poate dăuna vieții.

Așadar, sfatul speciliștilor este să nu renunți la prieteni. La acei oameni care fac orice să îți fie bine, oamenii care au  aceleași principii  de viață cu voi. Cu siguranță vei fi mult mai fericit și mai liniștit când ai oameni cu care poți împărtăși problemele tale.

3. Alimentație sănătoasă

Calitatea vieții este condusă și de alimentația noastră. Când mâncăm corect și reușim să eliminăm din toxine atunci și mintea noastră este mai deschisă.

Știați că: Atunci când întâlnim un factor de stres, corpul nostru elimina adrenalină și cortizol, care este un hormon secretat de glandele suprarenale, cu o importanță semnificativă în organism?

Cortizolul afecteaza sistemul digestiv, acesta având un rol puternic în susținerea imunității.

Unele studii demonstrează faptul că o combinație de cortizol ridicat și o cantitate crescută de zahăr poate duce la depunerea de grăsimi în jurul organelor interne, ceea ce poate afecta sănătatea cardiovasculară și metabolică.

Foto preluat pinterest

O dietă echilibrată poate duce la furnizarea energiei esențiale. Aportul de substanțe nutritive într-o manieră echilibrată ar putea ajuta la reducerea riscului de stres și a riscului asociat cu tulburări cardiovasculare și metabolice.

4. Meditează

Mai multe studii demonstrează faptul că meditația zilnică ajută la reducerea stresului și al anxietății. Meditația, chiar și pentru câteva minute poate avea efecte pozitive asupra vieții tale prin ameliorarea stresului.

Fă un exercițiu simplu.

Meditează 5 minute într-un loc liniștit și încearcă să te concentrați asupra prezentului.

Nu te gândi la trecut, concentrează-te doar pe prezent.

5 O plimbare în natură

Frumusețea naturii are efecte calmante incredibile asupra minții și corpului nostru. Studiile efectuate au concluzionat că peisajele verzi ne pot îmbunătăți starea de spirit.

Faceți plimbări zilnice în parc, sau în locuri cu verdeață.

Iar, daca timpul vă permite, luați-vă vacanțe mai des și bucurați-vă de frumusețea naturii.

foto preluat pinterest

6 Activități preferate

Cu toții suferim de lipsa de timp.

Dar, cu toate acestea, e important să vă stabiliți prioritățile.

Bucurați-vă de activități care să vă facă plăcere. Pentru ca prioritatea numărul 1 ești chiar TU.

Dacă nu ai activități de agrement atunci fă acasă lucrurile care îți fac plăcere. Citește o carte, cântă la un instrument, uită-te la un film, du-te la o piesă de teatru. Fă orice, îți face plăcere.

7 Somn de calitate

Somnul este vindecătorul natural care ne încarcă mintea și corpul.Un somn de calitate poate fi un factor decisiv în ameliorarea stresului, chiar dacă stresul este dușmanul numărul 1 al somnului. Un somn odihnitor este considerat bun, atunci când dormi 7-8 ore pe noapte pentru o bună funcționare a minții și a corpului.

Dacă ai probleme cu somnul încearcă să renunți la cafea și să adopți o dietă echilibrată.

8 Activități fizice

Când spun despre activități fizice nu mă refer la cele cu intensitate mare. Este suficientă o plimbare în pădure, o drumeție, un traseu natural alături de oameni dragi. Nu doar ameliorează stresul, dar ajută și la menținerea sănătății fizice. În timpul activităților fizice, corpul nostru eliberează endorfină, ceea ce se mai numește și hormonul fericirii.

foto preluat pinterest

Acest conținut nu este destinat să înlocuiască sfatul, diagnosticul sau tratamentul medical profesionist. Cereți sfatul medicului dumneavoastră oricând aveți nelămuriri cu privire la o afecțiune. Nu ignorați niciodată sfatul medical profesional și nu vă tratați niciodata “după ureche”

Dacă v-a plăcut acest articol nu ezitați să apreciați și pagina mea de Facebook sau Instagram și vă așteptăm să vă înscrieți și pe grupul nostru de Facebook Familia Mea unde abordăm subiecte la fel de interesante.

 

 

Lasă un răspuns

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...