Motivationale

Vitamina D previne riscul de Diabet

Diabetul îți schimbă în totalitate viața.

Odată instalant diabetul, va trebui să fii foarte atent la ceea ce mănânci, îți va trebui un program strict pentru a-ți lua medicamentele și îți vei monitoriza cu atenție glicemia.

In România, 1 din 10 persoane are diabet zaharat, iar 3 din 10 au prediabet.

Pacienți înregistrați care se tratează prin Programul Național de Diabet: 823:000

7 din 10 persoane au ajuns prima oară la medic în stadii avansate ale bolii

Anual, jumătate din persoanele cu diabet zaharat sunt spitalizate din cauza complicațiilor.

Ce putem face?

Promisiunea unor cercetători de la Universitatea din Sao Paolo , studiu care a implicat 680 de femei ne dovedește faptul că Vitamina D poate stopa evoluția diabetului D.

Cercetările anterioare au arătat faptul că vitamina D poate ajuta la menținerea diabetului zaharat de tip 2 sub control. Oamenii de știință vor să afle dacă există o legătură între deficiența de Vitamina D și nivelul ridicat de zahăr din sânge.

Cercetătorii au întrebat participanții dacă au luat suplimente de Vitamina D sau dacă au fost expuși la lumina soarelui. Rezultatele au arătat că participanții care au luat suplimente cu Vitamina D sau cei care au fost expuși la soare în fiecare zi au avut un nivel scăzut de zahăr din sânge. Acest lucru înseamnă că au avut un risc mai mic de a dezvolta diabet.

Cum te asiguri ca obții suficientă Vitamina D

Încercați să vă expuneți la soare mâinile și picioare, zilnic, timp de 15 minute.

Ideal ar fi sa vă faceți și analiza de sânge pentru a afla nivelul de Vitamina D din sânge (25-OH-Vitamina D). Analiza este ușoară, prin preluare de sânge.

Dacă rezultatele arată un nivel mai mic de 20 ng/mL atunci aveți nevoie de mai multă Vitamina D. Dacă nu este posibil să vă expuneți zilnic la soare, atunci vă puteți ajuta organismul cu suplimente alimentare de calitate cu Vitamina D3.

Mai jos vă las valorile de referință ale acestei analize.

Valori de referință

Carența:                      ≤ 20 ng/mL
Nivel insuficient:          21-29 ng/mL
Nivel optim:                  30-55.5 ng/mL
Medicul recomandă pastile de 5.000 UI (125 mcg) pe zi. Eu, momentan, iau suplimente de Vitamina D3 de 2.000 UI și mă simt foarte bine. Cel mai bine ar fi să întrebați medicul care ar fi doza necesară în urma analizei de sânge.

Cauzele unui nivel suboptim de 25-OH vitamina D includ:

  • expunere insuficientă la soare;
  • aport alimentar inadecvat;
  • deficit de absorbție a vitaminei D la nivel intestinal (ciroză biliară, sindrom de intestin scurt, insuficiență pancreatică exocrină, boala Crohn, fibroză chistică, boala celiacă);
  • catabolizare crescută a vitaminei D (tratament cu barbiturice și anticonvulsivante, hiperparatiroidism primar);
  • pierderi crescute de vitamina D (sindrom nefrotic, dializă peritoneală);
  • reducerea activității 25-hidroxilazei hepatice secundara unor boli hepatice severe

Cum ajuți organismul să crească nivelul de Vitamina D din organism cu ajutorul alimentelor?

foto preluat de pe https://www.grassrootshealth.net/

Alimente bogate în Vitamina D

  • Ouă de găină, dacă puteți lua de la producătorii noștri, atunci e perfect. Gălbenulurile de ou sunt alimente bogate în vitamina D. Fiecare gălbenuș de ou conține aproximativ 40 UI de vitamina D. De aceea, consumul a două ouă aduce un aport de 80 UI de vitamina D.
  • Somon capturat sălbatic. Dacă citiți eticheta cu atenție vă puteți da seama unde a fost capturat somonul. 85 grame de somon conțin 370 UI. Și ceilalți pești uleioși, cum ar fi sardinele, heringul sau macroul sunt de asemenea, bogați în Vitamina D

Acest conținut nu este destinat să înlocuiască sfatul, diagnosticul sau tratamentul medical profesionist. Cereți sfatul medicului dumneavoastră oricând aveți nelămuriri cu privire la o afecțiune. Nu ignorați niciodată sfatul medical profesional și nu vă tratați niciodata “după ureche”

Dacă v-a plăcut acest articol nu ezitați să apreciați și pagina mea de Facebook sau Instagram și vă așteptăm să vă înscrieți și pe grupul nostru de Facebook Familia Mea unde abordăm subiecte la fel de interesante.

 

Sursa articol: 1. https://www.institutefornaturalhealing.com/2019/03/one-vitamin-stops-diabetes

2. https://www.synevo.ro/shop/25-oh-vitamina-d/

 

 

 

 

 

1 comentariu

  1. […] Vitamina D este de fapt un hormon care devine responsabil pentru structura osoasă adecvată, creșterea celulară și îmbunățirea imunității. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...