Retete

Terci din ovăz cu suc de mere și scorțișoară!

Cu siguranță această rețetă vă va da papilele gustative peste cap.

Este unul din cel mai aromat mic dejun și reușește să împace nevoia de dulce, dar în mod natural, cât și foamea pentru cel puțin 4 ore.

Este un deliciu, cremos, aromat, gătit alături de suc de mere și piersici  și lapte de migdale, dar merge foarte bine alaturi de orice aromă a sucului de mere cât și cu lapte de vacă, capră, bivoliță. Rămâne la alegerea fiecăruia.

Cu această rețetă te poți bucura de aroma merelor proaspete tot timpul anului.

Nu știu cum sunteți voi, dar mie aroma de mere îmi aduce de copilărie. În fiecare duminică, mama pregătea plăcintă cu mere.

Eu am adaptat acest desert la nevoile noastre de acum, pentru a-i da un strop de sănătate, fibre și o componentă bogată de vitamine, minerale și antioxidanți.

Beneficiile terciului de ovăz

Ovăzul este o sursă bogată de fibre, în mod special beta glucan și are un conținut bogat de vitamine, minerale și antioxidanți.

Este benefic în prevenirea anumitor afecțiuni la nivelul sistemului digestiv. Se servește alături de fructe pentru a-i defini aroma.

Această rețetă este 0 zahăr și este recunoscută pentru beneficiile sale în ceea ce privește stabilizarea nivelului glicemic, dar și al colesterolului și protejarea sistemului digestiv.

 

 

Dacă nu am reușit să vă conving de această minunată rețetă cu ajutorul filmulețului pe care l-am făcut la degustare, cu siguranță o să conving cu pozele ilustrative ale desertului și cu faptul că este un desert care îți ia maxim 10 minute din puținul nostru timp.

Terciul de ovăz este sățios, plin de vitamine și ajută la o slăbire sănătoasă.

Ingrediente

  • 200 grame de ovăz fără zahăr
  • 1/2 pahar de suc de mere  . Eu, personal folosesc suc de mere de la aRoma  pentru că s-a dovedit în timp ca fiind cel mai bun suc procesat la rece pe care l-am gustat până acum. Un mare plus este faptul ca sucul de mere este combinat cu mai multe fructe, legume pentru un plus de vitamine. Dacă sunteți curioși intrați la ei pe site și vă convingeți.
  • 1/2 pahar de lapte de migdale sau lapte de vacă, capră, bivoliță
  • scorțișoară pentru un plus de aromă
  • nucă macinată pentru vitamine și gust desăvârșit
  • miere sau sirop de arțar

 

Preparare

Se pune într-o oală sucul de mere  , laptele și ovăzul. Ingredientele se pun pe aragaz și se fierb la foc mediu. amestecând încontinuu să nu se ardă.

Terciul este gata în aproximativ 5 minute.

În acest timp se pun feliile de mere la cuptor. Eu am presărat pe ele și scorțișoară pentru că îmi place gustul lor care îl dă, foarte mult, dar nu este neapărat necesar. Este o rețetă care merge combinată în funcție de gustul fiecăruia.

Compoziția terciului trebuie să arate așa.

Atunci vă veți da seama că este gata.

În compoziție am pus din nou scorțișoară și miere. Eu am folosit miere de mană pentru un plus de gust și sănătate.

 

 

Nu este nimic dificil în această rețetă, ba din contră consider că este una chiar ușoară și sănătoasă.

Puteți fi siguri că va fi pe placul copiilor și nu numai.

Duupă ce terciul este gata, verificăm merele din cuptor. Dacă ele vor fi puse la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, acestea vor fi gata in maxim 5 minute, până când devin suculente.

Odată coapte merele începem aranjarea terciului într-un bol, sau pahar, iar deasupra aranjăm merele coapte. Se adaugă un praf de scorțișoară și nucă măcinată.

 

 

 

Sfaturi pentru un gust desăvârșit

Combină ovăzul în funcție de gusturile tale. Tu decizi cât suc de mere pui și cat lapte. Eu am pus puțin mai mult suc de mere pentru că îmi place foarte mult aroma care i-o dă terciului.

Sfatul meu este să folosiți cel mai bun suc de mere pentru un gust desăvârșit.

Pentru alte întrebări și nelămuri vă aștept în secțiunea comentarii.

Acest terci este ideal și pentru pachețelul de la școală. Copiii meu pur și simplu îl adoră, iar eu sunt fericită că ei manâncă sănătos.

 

Dacă v-a plăcut acest articol nu ezitați să apreciați și pagina mea de Facebook sau Instagram și vă așteptăm să vă înscrieți și pe grupul nostru de Facebook Familia Mea unde abordăm subiecte la fel de interesante.

 

2 comentarii

  1. Ana maria spune:

    Mulțumim pt acest desert . Cu siguranța o sa îl încerc !Arata apetisant și ușor de făcut .

    1. Cu mare drag! Este chiar usor de facut si pe gustul tuturor. Orice intrebare aveti, mi-o puteti adresa aici. Eu va stau la dispozitie :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...