Sanatate

Brânză artizanală pentru cheese lovers

Astăzi am avut plăcerea să degust produsele celor de la Atelierul de brânză Narcheese

Cu toții știm că brânza este o sursă importantă calciu, grăsimi și proteine.

De asemenea, conține cantități importante de vitamina A, B12, D și Zinc.

Brânza obținută din laptele animalelor 100% hrănite cu iarbă este cea mai bogată în nutrienți și conține, de asemenea, acizi grași, omega 3 și vitamina K2.

Noi suntem de fel o familie care mănâncă zilnic brânză, fie ea telemea, caș, brânză de burduf, cașcaval și suntem foarte atenți la producătorii de brânză care folosesc metode tradiționale, fără a grăbi procesul natural, aplicând totodată o doză de dragoste în rețetele lor.

Brânza este pentru toate gusturile.

Soțul meu adoră brânza picantă, veche, înțepătoare.

Mie, îmi place în mod deosebit brânza soft, mai dulce și cremoasă. La Narcheese vă asigur că veți găsi brânză pe toate gusturile și vor satisface toate papilele guastative.

În acest articol aș vrea să vă prezint beneficiile consumului de brânză și felul în care ea are grijă de organismul nostru.

Beneficii sănătoase ale brânzei

Chiar dacă unii spun că brânza îngrasă sau că trebuie consumată cu moderație, sunt unele tipuri de brânzeturi care ar trebui să nu lipsească din lista voastră de cumpărături zilnice, fiind o importantă sursă de vitamine benefice pentru organismul nostru.

Brânza poate preveni osteoporoza

De mici am fost învățați de la părinți să bem un pahar de lapte pentru Vitamina D și calciu, fapt care ne va ajuta să avem oase puternice.

Nu, nu este un simplu mit.

Este foarte adevărat faptul că produsele lactate sunt bogate în calciu și Vitamina D.

Masa osoasă crește pe tot parcursul copilăriei atingând densitatea maximă, în jurul vârstei de 30 de ani.

De atunci, începe procesul de îmbătrânire și efectul îmbătrânirii asupra integrității scheletice. Din păcate, masa osoasă inadecvată poate contribui la dezvoltarea osteoporozei, fiind o boală caracterizată prin oase fragile și afectează în marea majoritate femeile.

O alimentație echilibrată vă poate ajuta la evitarea apariției osteoporozei.

Se recomandă un aport zilnic de minim 400 până la 500 mg calciu pentru persoanele cu vârsta de peste 50 de ani, produsele lactate fiind o modalitate excelentă de a echilibra organismul.

Brânza poate avea un efect pozitiv asupra sănătății dentare

Unii specialiști spun că consumul de brânză ajută la prevenirea cariilor dentare.

Ce duce la apariția cariilor dentare?

Un nivel de pH mai mic de 5,5 poate lăsa dinții cu risc de eroziune din cauza acizilor creați în gură.

Brânza ajută la creșterea nivelului de pH din gură ceea ce indică faptul că dinții vor fi protejați de aciditate.

Brânza poate menține dinții puternici și te poate salva de lucrările dentare costisitoare provenite din urma apariției cariilor dentare.

 

Brânza, o sursă importantă de proteine

Responsabile de formarea, reglarea, repararea și protecția corpului proteinele sunt importante în dieta noastră oferind un sistem imunitar puternic și un echilibru adecvat al fluidelor din organism.

Fără un aport adecvat de proteine, suntem expuși riscului de retenție de lichide și contracție a țesutului muscular.

Corpul nostru nu stochează proteine, de aceea consumul zilnic de alimente bogate în proteine este esențial în sănătatea noastră.

Brânza este bogată în Vitamina B12

Vitamina B12 este cea mai mare și complexă vitamină descoperită până acum.

Aceasta ajuta la producerea de celule roșii din sânge

Anemia cauzată lipsei Vitaminei B12 din organism este rezultatul unei deficiențe care poate duce la letargie, slăbiciune musculară, chiar leziuni neurologice.

Această vitamină poate fi găsită îm mod natural în produsele de origine animală sau în suplimentele alimentare.

Se spune că brânza realizată după rețetele elvețiene este cea mai bogată în Vitamina B12 acoperind aproximativ 39% din aportul zilnic recomandat. Atelierul Narcheese folosesc în procesarea produselor rețete tradiționale după rețete elvețiene și procesate artizanal pentru un gust si o unicitate specifice produselor de altădată.

Brânza poate micșora tensiunea arterială

S-au găsit legături între o dietă bogată în lactate și tensiunea arterială scăzută. Se crede că aportul de calciu este responsabil. Prin includerea brânzeturilor în dieta zilnică s-a constatat ca tensiunea arterială sistolică a scăzut cu 2-4 mm Hg. Cu toate acestea, trebuie să fiți atenți la aportul maxim de sodiu, să nu depășească 1.500 mg/zi.

Echilibrarea dietei cu alimente bogate în potasiu vă poate ajuta la reducerea nivelului de sodiu.

Brânza este benefică în cazul femeilor însărcinate

Femeile însărcinate dezvoltă hipertensiune ceea ce poate duce la probleme în sarcină.

Totuși, suplimentarea dietei unei femei însărcinate cu Calciu, între 1500 și 2000 mg pe zi poate reduce riscul considerabil de a avea probleme cu tensiunea. Nu, numai că brânza este bogată în Calciu, dar aceasta are și alți nutrienți esențiali pentru sarcină, inclusiv proteine si Vitamina B.

Brânza ajută la dezvoltarea sistemului imunitar

S-a dovedit că brânza conține bacterii probiotice care ajută la menținerea sănătății sistemului imunitar și prevenirea îmbătrânirii sistemului imunitar. (imunosenescenta)

Probioticele din brânză sunt similare cu bacteriile găsite în intestinul uman, unde se află sistemul nostru imunitar.

Acestea fiind spuse, ce pot să vă mai spun decât să alegeți să mâncați sănătos. Citiți eticheta, mergeți pe variante de alimentație românești, acestea fiind produse proaspete și sănătoase.

Acest conținut nu este destinat să înlocuiască sfatul, diagnosticul sau tratamentul medical profesionist. Cereți sfatul medicului dumneavoastră oricând aveți nelămuriri cu privire la o afecțiune. Nu ignorați niciodată sfatul medical profesional și nu vă tratați niciodata “după ureche”

Dacă v-a plăcut acest articol nu ezitați să apreciați și pagina mea de Facebook sau Instagram și vă așteptăm să vă înscrieți și pe grupul nostru de Facebook Familia Mea unde abordăm subiecte la fel de interesante.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...