Retete

Raclette de Cornești și cartofi fierți

Astăzi vreau să vă prezint o rețetă dragă sufletului meu care se face foarte repede și, de asemenea, este foarte delicioasă.

Dacă îți plac gusturile proaspete, atunci, cu siguranță, vei iubi această rețetă.

 Raclette de Cornești și cartofi fierți

Raclette de Cornești  este brânza care se topește ușor în tigaie sau bain-marie și promite momente gourmet.

Fie că alegi să o mănânci în starea ei naturală sau că alegi să o topești pentru a da un plus de savoare legumelor, este felul de brânză care va fi ideală pentru întâlnirile de familie. La această rețetă am ales să folosesc Raclette de Cornești de la Atelierul de brânză Narcheese   , aceasta fiind chiar capodopera atelierului de brânză.

Ei sunt recunoscuți pentru producerea acestei brânze maturate, rețetă care provine din zona Valais (Elveția) și se produce în special în timpul verii când vacile ies la păscut. Laptele se procesează crud, timpul de prelucrare este de 24h după care urmează procesul de maturare (minim 4 luni) în conditiile favorabile dezvoltării bacteriilor de care aceasta are nevoie; aceste bacterii favorizând gustul intens pe care această brânză îl are.”

Ce este Raclette?

Raclette provine de la cuvântul franțuzesc „a răzui” și se referă atât la tipul de brânză, cât și la mâncarea tradițională elvețiană cu care este servită. Legenda brânzei spune că mâncarea a luat naștere în urmă cu sute de ani, când fermierii încălzeau o bucată de brânză la foc deschis pentru o masă abundentă și plină.

Se servește foarte bine cu cartofi fierți, dar și cu legume ciuperci, dovlecei, roșii, salată verde.

Pentru astăzi am ales să prepar o rețetă franțuzească de Raclette cu cartofi fierți.

Ingrediente

Pentru salată

  • roșii cherry
  • ceapă
  • pătrunjel

Preparare

Se fierb cartofii noi în coajă. După ce sunt fierți, se pun într-o tigaie, preț de 2-3 minute la călit împreună cu untul, pătrunjelul și usturoiul (după gust).

Cartofii se taie pe lungime pentru a face loc brânzei și jambonului.

Separat, într-o tigaie sau oală la bain-marie se pregătește brânza Raclette. Nu are nevoie de nimic special, doar o tăiați bucățele sau o razi pentru a se topi mai repede. Gustul ei va fi desăvârșit și îi dă o notă aromată mâncării. Această brânză i-a făcut celebri pe elvețieni care au inventat și un dispozitiv special pentru a topi brânza și pentru a o menține în aceea formă mai mult timp.

Eu am topit brânza într-o oală și am ales să o fac la bain-marie de teamă să nu se prindă de fundul cratiței. Totul a decurs excelent.

Separat, într-un bol am pregătit o salată fresh de roșii cherry, ceapă albă și pătrunjel. Am așezonat-o cu ulei de măsline și sare.

Raclette-ul este el însuși interesant, păstrând lista ingredientelor deschisă pentru tot felul de încercări și gusturi. Așadar, puteți pregăti orice fel de salată după propriile gusturi. Eu pun în salate pătrunjel, pentru beneficiile lui asupra sănătății și îi dă un gust fresh de vară.

Cartofii tăiați pe jumătate vor face loc jambonului cât și brânzei.

Ce pot să vă spun decât că această rețetă este delicioasă și cu siguranță va fi pe gustul tuturor.

Rezultatul final este acesta:

 

Poftă buna!

Pentru comenzi de brânză Raclette și alte minunății din lapte intrați pe site-ul lor AICI. Au multe produse, făcute cu grijă pentru consumator. Eu zic ca veti face alegerea bună. De știut este faptul că se poate comanda online, iar ei vor trimite coletul direct acasă la voi.

Dacă v-a plăcut acest articol nu ezitați să apreciați și pagina mea de Facebook sau Instagram și vă așteptăm să vă înscrieți și pe grupul nostru de Facebook Familia Mea unde abordăm subiecte la fel de interesante.

 

 

 

1 comentariu

  1. Irina spune:

    Delicios!!!!Felicitări pentru articol !!Aștept cu nerăbdare următoarea postare .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...