De curând, am primit o altfel de provocare de la Natur All Home . Provocarea a fost să îmi pregătesc singură săpunul meu preferat, din confortul casei mele, în funcție de gusturi și preferințe.
Am așteptat cu mare nerăbdare să îmi vină produsele și să mă apuc de treabă.
Ador sa creez lucruri cu mâna mea, dar cel mai mult ador să folosesc produse naturale, de calitate.
Săpunurile făcute în casă au beneficii nenumărate pentru că atunci când îți creezi propria ta rețetă, ai grijă să folosești doar produse de calitate.
Eu, am ales de data aceasta să pregătesc săpun de măgăriță cu unt de shea și înmiresmat cu parfum de portocală.
Mi se pare o combinație reușită de beneficii și arome.
Pe site-ul lor veți găsi multe baze de săpun perfecte pentru orice dorință.
Mai multe produse găsiți aici
Acest săpun se poate folosi atât pe mâini cât si pe față și păr, fiind un puternic aliat împotriva deshidratării și îmbătrânirii pielii.
Am fost extrem de nerăbdătoare când a sosit coletul, pentru că a fost prima oară când am creat un săpun acasă și totodată am avut și cele mai dibace mânuțe care m-au ajutat, cele ale fiului meu, Luca – 9 ani.
A fost atât e încântat de această experiență, încât cu siguranță, o vom repeta. Este o activitate care merge să fie făcută cu copilașii, micuți, începând chiar de la grădiniță. Este o activitate distractivă și educativă.
De ce am ales săpunul de măgăriță în combinație cu untul de shea?
Săpunul cu lapte de măgăriță are următoarele beneficii
- hidratează și înmoaie pielea
- reduce iritațiile pielii
- are o spumă cremoasă
- oferă elasticitate pielii alungând ridurile inestetice
- regenerează pielea
- oferă o îngrijire naturală anti-îmbătrânire
- protejează pielea de infecțiile bacteriene
- este benefic pentru persoanele care se luptă cu eczeme, neuro-dermatite sau psoriazis
Beneficiile săpunului cu unt de shea
Derivat din numa arborelui de karite originar din Africa de Vest, untul de shea este un produs natural bogat în acizi grași și vitamine. Se știe că copacii de karite sau shea cresc până la 60 de metri înălțime și pot trăi aproximativ 200 de ani. Femeile africane recoltează nucile copacului, zdrobesc și fierb conținutul pentru a extrage untul din cele mai vechi timpuri.
- Protejează pielea împotriva daunelor provocate de soare
- oferă hidratare intensă
- este adjuvant împotriva ridurilor
- ajută pielea să se vindece datorită acizilor grași.
- tratează diferite răni și arsuri și ajută la îmbunățirea aspectului cicatricilor
- blând pentru toată lumea, indiferent de vârstă.
Procesul de preparare al săpunului este extrem de ușor cu ajutorul bazei de săpun de la Natur all Home.
Pentru a-ti prepara săpunul din confortul casei tale ai nevoie de:
- baza de săpun cu lapte de măgăriță
- coajă de portocală deshidratată
- Unt de shea nerafinat – opțional
- Ulei esențial
- Colorant cosmetic
- Formă de silicon
Mai jos vă prezint pas cu pas rețeta săpunului îmbogățit cu ingrediente naturale, de calitate.
Din baza de săpun de 1000 de grame au ieșit 12 săpunuri minunate care pot fi folosite pentru față, păr și corp.
Baza de săpun se taie în cubulețe mici si se pun într-un recipient de sticlă apoi se topesc în cuptorul cu microunde sau la bain-marie.
După ce se topește baza de săpun la microunde sau în bain-marie se adaugă restul ingredientelor pentru a-i oferi beneficii suplimentare.
Eu am ales să îmi prepar săpunul cu lapte de măgăriță, cu ulei esențial de portocale, colorant portocaliu și unt de shea. Dar, merge să preparați cu orice fel de uleiuri esențiale și coloranți pentru a-i oferi aspectul dorit. De exemplu cu lavandă, cu trandafiri, cu lămâie…
Noi am vrut sa facem un săpun în două culori astfel încât în prima jumătate am adăugat baza de săpun, ulei esențial de portocale și 3 linguri de unt de shea. Am pus săpunul în formă și am lăsat să se răcească. După ce se pune lichidul în forma lui se pulverizează cu spirt pentru a elimina toate bulele de aer.
Această procedură se lucrează rapid pentru a nu se întări baza de săpun pe care tocmai am topit-o.
Peste lichidul rămas în recipientul de sticlă am pus coaja de portocală deshidratată si măcinată și colorant comsetic portocaliu. Coaja de portocală am deshidratat-o înainte cu o zi și am măcinat-o în blender. Voi puteți pune orice doriți chiar și petale de trandafiri, sau flori de mușețel, lavandă.
Cum am deshidratat coaja de portocală?
Am tăiat coaja de la două portocale si am lasat-o pe o farfurie cu partea albă în sus. A doua zi era uscată. Am pus coaja de portocală în blender și am amestecat până a devenit ca o făină de mălai.
Am păstrat puțină coaja de portocală pentru aspectul final al săpunului.
Am scos forma de silicon unde am pus prima parte de săpun. După ce s-a răcit am pus a doua parte de săpun, cea portocalie. Astfel am reușit să îi dau 2 culori frumoase și săpunul meu a căpătat un aspect frumos.
Sper ca v-am convis cât de ușor a fost tot procesul de preparare al săpunului de casă cu ingrediente naturale.
Pentru întrebări și alte nelămuriri puteți să mă contactați la secțiunea comentarii.
Mai jos vă las și un filmuleț scurt cu procedeul de preparare al săpunului de măgăriță cu unt de shea și portocale unde creatorul de săpunuri este Luca.
Ce am obținut?
În primul rând distracție.
În al doilea rând am obținut un săpun de casă care alături de ingredientele sale naturale au devenit preferatul nostru.
Untul de shea oferă hidratare intensă, iar săpunul de măgăriță este deosebit de benefic pentru pielea sensibilă și proprietățile sale antilergenice. Am obținut un săpun care reduce iritațile pielii și o regenerează, lăsându-ți senzația de reîmprospătare și întinerire.
Apăsați pe play și urmăriți-ne!
Dacă v-a plăcut acest articol nu ezitați să apreciați și pagina mea de Facebook sau Instagram și vă așteptăm să vă înscrieți și pe grupul nostru de Facebook Familia Mea unde abordăm subiecte la fel de interesante.
[…] antibacteriene ceea ce îl face potrivit în aplicarea lui în diverse măști de față, creme, săpunuri. Se absoarbe rapid în piele, fără a bloca porii și acționează ca un agent emolient refăcând […]