Plăcintă cu rubarbăr și bezea

Când este anotimpul rubarbărului îmi place să fac plăcintă sau compot dulce-acrișor.

De data aceasta vreau sa vă prezint rețeta e plăcintă cu rubarbăr și bezea, una din preferatele noastre.

Este o plăcintă fresh inspirată din poveștile săsești.

Rubarbărul este apreciat pentru că este bogat in fosfor, potasiu, magneziu, fierz, zinc și vitamine (mai ales Vitamina C, având un gust acrișor). Acesta poate fi folosit în tratarea anemiilor și afecțiunilor digestive și are efect antiinflamator.

Rubarbărul se poate folosi în diverse rețete datorită gustului acrișor. Se pot acri ciorbele, se pot prepara siropuri, compoturi fiind perfect pentru zilele călduroase de vară.

Ingrediente:

Ingrediente:

Blat:

  • 6 gălbenușuri
  • 150 grame zahăr
  • 1/2 cană lapte
  • 1, 1/2 cană de făină – cană de 300 ml
  • 1 plic praf copt
  • zeama de la o lămâie
  • 4 linguri de ulei
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 4-5 linguri de griș
  • 4 tije de rabarbură

Pentru bezea:

  • 6 albușuri
  • un vârf de cuțit de sare
  • 8 linguri de zahăr

Preparare

Blat

Tijele de rubarbăr se curăță de coajă, se taie cam de 2 cm și se lasă deoparte cu puțin gris, ca să absoarbă din umezeală.

Gălbenușurile se amestecă cu 150 de grame de zahăr (aproximativ 8 linguri), cu zahărul vanilat și se amestecă cu mixerul. Se adaugă apoi praful de copt stins cu puțin lapte sau zeamă de lămâie, laptele și uleiul. Se amestecă din nou cu mixerul, după care se adaugă faina. Aluatul trebuie să fie gros cât să țină bucățelele de rabarbăr, dar totuși să curgă.

Se întinde aluatul in tavă, peste foaia de copt. Deasupra se presară puțin gris care va mai absorbi din sucul rabarbărului. Se pune în cuptor și se lasă la foc mediu 180 grade, aproximativ 20-25 de minute.

Preparare bezea

În acest timp, cât plăcinta este în cuptor, se pregătește bezeaua.

Se bat albușurile spumă cu ajutorului mixerului, cu un praf de sare și 8 linguri de zahăr. Se bat bine până spuma devine lucioasă și tare.

După cele 20 de minute de stat în cuptor se scoate plăcinta, se întinde bezeaua și se mai da cateva minute la cuptor, până când se rumenește deasupra.

La sfârșit acesta va fi rezultatul

Poftă bună!

Dacă v-a plăcut acest articol nu ezitați să apreciați și pagina mea de Facebook sau Instagram și vă așteptăm să vă înscrieți și pe grupul nostru de Facebook Familia Mea unde abordăm subiecte la fel de interesante.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *