Cosmetice naturale

Care sunt beneficiile untului de shea?

Untul de shea este o grăsime vegetală care provine din prelucrarea nucilor din arborele numit karité.

Untul de shea este potrivit pentru uz cosmetic, în general, având foarte multe beneficii pentru păr și piele.

Datorită proprietăților sale anti inflamatoare și hidratante, untul de shea se folosește în produse pentru tratatea părului, creme anti-îmbătrânire, creme hidratante pentru corp și față, produse after sun, tratamente de hidratare a scalpului uscat.

Beneficii pentru piele

Untul de shea se poate folosi pe piele, brut, nerafinat dar și rafinat. Se poate folosi ca înlocuitor pentru crema de ras, se poate aplica pe buze ca și balsam sau se poate folosi la cuticulele unghiilor.

Produsele pe care noi le folosim sunt de la Natural all Home  care se găsesc în diverse recipiente de diferite mărimi – de la recipient de 80 de grame până la 2 kg. Puteți lua în calcul acest magazin on-line ca o bună sursă de inspirație pentru o eventuală afacere, de acasă.

Anti – îmbătrânire

Untul de shea conține componente care au proprietăți anti inflamatorii și antioxidante, cum ar fi triterpenele.

Triterpenele sunt un grup de compuși care pot ajuta cu migrarea celulei. depunerea de colagen, proliferarea celulară care este procesul în care celulele cresc și se divid. De aceea, untul de shea este benefic în tratarea ridurilor.

Piele uscată

Untul de shea este emolient și ajută la captarea umezelii în piele. Acesta conține și acid linoleic, care are efect anti-inflamator asupra pielii și proprietăți de stimulare a hidratării.

Eczeme

Anumite studii demonstrează faptul că untul de shea este un bun tratament pentru eczemele ușoare până la moderate datorită proprietăților sale anti – inflamatoare.Ajută la ameliorarea simptomelor eczemei și reduce considerabil disconfortul produse de acestea.

Bogat în vitamine, restabilește elasticitatea naturală a pielii, devenind catifelată și hidratată pentru e perioadă mai lungă de timp, fără a lăsa pielea uleioasă.

Escare (cicatrici)

Untul de shea are capacitatea de a înmuia țesutul cicatricial și poate preveni formarea cicatricilor cheloide (acele cicatrici dobândite în copilărie sau chiar la maturitate care își schimbă culoarea și devin rectractile, dureroase si foarte greu de ascuns)

Acnee

Untul de shea are proprietăți antibacteriene ceea ce îl face potrivit în aplicarea lui în diverse măști de față, creme, săpunuri. Se absoarbe rapid în piele, fără a bloca porii și acționează ca un agent emolient refăcând lipidele și menținând umiditatea.

Beneficii pentru păr

Datorită proprietăților sale hidratante și antiinflamatorii, untul de shea poate ajuta la reducerea pielii uscate și a iritației scalpului.

Cum îl putem folosi sau adăuga în produsele noastre de îngrijire zilnică?

Putem alege produse de îngrijire a părului fără prescripție medicală, care să conțină unt de shea, sau ne putem prepara singuri acasă diverse maști de hidratare a scalpului, sau săpunuri care au ca ingrediente untul de shea. Noi am creat un săpun cu produse de la Natural all Home care conține și unt de shea. Îl folosesc adesea la spălarea părului și într-adevăr aduce un beneficiu în plus scalpului.

Rețeta o puteți urmări aici

Untul de shea se poate folosi și ca atare: topiți untul de shea natural și masați scalpul pe toată lungimea părului. Lăsați untul de shea pe păr câteva minute apoi spălați-l folosind un șampon ușor. Dacă aveți părul mai gras poate că ar fi bine să clătiți de 2-3 ori cu șampon sau să evitați folosirea acestuia pentru a nu agrava și mai tare scalpul. Acest procedeu este perfect pentru oamenii care au părul uscat, deteriorat și care au nevoie de hidratare.

Siguranță

Untul de shea nu pare să provoace alergii . Potrivit Academiei Americane de Alergie și Imunologie se consideră faptul că reacțiile alergice sunt fie foarte rare, fie inexistente.

Tipuri de unt de shea

Untul de shea nedezodorizat

Un produs cu istorie, natural, ideal pentru sănătatea pielii și a părului!

Printre beneficiile acestui produs se află și:

  • Hidratarea – este bogat în vitamine și acizi grași, prin urmare reprezintă o sursă incredibilă de hidratare pentru piele și pentru păr. Este adesea folosit pentru tratarea zonelor uscate de pe piele, cât și pentru protejarea uleiurilor naturale produse de epidermă și păr. În plus, mirosul specific de shea oferă un plus de relaxare.

  • Reducerea inflamației – încă din anul 2010 s-a demonstrat că o serie de acizi găsiți în untul de shea îi oferă produsului proprietăți antiinflamatoare, fiind preferat ca alternativă pentru variantele clasice din comerț. Anumite persoane îl recomandă și pentru tratarea inflamațiilor cauzate de acnee, însă se recomandă un consult cu medicul dermatolog înaintea folosirii în acest scop.

  • Netezirea pielii – renumitul unt de shea ajută în producția naturală de colagen a pielii, datorită acizilor oleici, stearici, palmitici și linoleici, ce protejează pielea și o feresc de uscare. Cu ajutorul folosirii pe termen lung, pielea se netezește, devine mai puternică și se observă ameliorarea ridurilor.

  • Folosirea și pe pielea sensibilă a micuților – este un produs natural și ecologic, astfel încât se poate folosi și pe pielea copiilor.

Sursa de informare (www.naturallhome.ro)

Unt de shea dezodorizat

Beneficii

Se extrage unt de shea din nucile arborelui de shea (Vitellaria paradoxa sau Butyrospermum parkii) care crește în savana din zona Africii Centrale și de Vest. Este folosit de sute de ani în zonele Africii și în vecinătăți, pentru tratamentul părului și a pielii. În ziua de azi este comercializat în toată lumea, fiind foarte căutat de oameni de pretutindeni.

Deși în anumite zone se folosește unt de shea și în bucătărie, produsul de față este recomandat doar pentru uz extern.

Beneficiile pentru care este apreciat acest produs sunt:

  • Hidratare – având doze mari de vitamine și acizi grași, este incredibil de hidratant pentru piele și păr. Este cel mai des folosit pentru a trata pielea uscată și pentru a proteja uleiurile naturale ce se găsesc în epidermă și păr.

  • Reduce inflamația – studiile arată că anumiți acizi găsiți în unt de shea îi oferă proprietăți antiinflamatoare, fiind o alternativă naturală pentru produsele din comerț. Unele persoane îl folosesc și pentru tratarea acneei, însă se recomandă un consult cu medicul dermatolog înaintea folosirii.

  • Netezirea pielii – Shea ajută în producția naturală de colagen a pielii, datorită acizilor oleici, stearici, palmitici și linoleici, ce protejează pielea și o feresc de uscare. Cu ajutorul folosirii pe termen lung, pielea se netezește, devine mai puternică și se observă ameliorarea ridurilor.

  • Se poate folosi și pe copii – este un produs natural și ecologic, astfel încât se poate folosi și pe pielea copiilor. În plus, fiind dezodorizat, este ideal pentru orice persoană sensibilă la mirosuri, copil sau adult.

Sursa de informare (www.naturallhome.ro)

Cremă naturală cu unt de shea pentru ten uscat

Ingrediente:

  •  100 gr unt de shea
  • o linguriță ceară de albine
  • 1 lingură ulei de aloe vera
  • 10 picături vitamina E
  • 2 linguri de ulei de avocado
  • 30 picături de ulei esențial de lavandă
  • 60 de ml gel de aloe vera

Preparare

Ingredientele solide (untul de shea și ceara de albine) se pun într-un vas de sticlă și se topesc într-o baie de aburi, la bain marie. După topirea acestor doua ingrediente se ia bolul de pe baia de abur ș se adaugă uleiurile esențiale și vitamina E. Se lasă la răcit până începe să capete consistență, apoi se completează cu gelul de aloe vera. Se amestecă bine toate ingredientele cu blenderul. Nu trebuie să se lase la frigider, dar se recomandă consumul cremei de față in timp de  o lună.

Mască naturală cu unt de shea pentru păr uscat și tern

Ingrediente

  • 2 gălbenușuri de ou
  • 2 linguri de miere de albine
  • 2 linguri unt de shea topit la bain marie (dacă ai părul lung poți adăuga 3 linguri de ulei, dar dacă ai părul scurt poți adăuga 1 lingură)
  • 5 linguri de iaurt (pentru regenerare)

Masca de păr se folosește doar pentru lungimea părului, încercând să evitați rădăcina acestuia.

Dacă v-a plăcut acest articol nu ezitați să apreciați și pagina mea de Facebook sau Instagram și vă așteptăm să vă înscrieți și pe grupul nostru de Facebook Familia Mea unde abordăm subiecte la fel de interesante.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...