Motivationale

Normalitate în Norvegia. Influencerii nu mai pot posta fotografii retușate pe Social Media fără un avertisment în prealabil

Norvegia intră în sfera de normalitate. Influencerii nu mai au voie să posteze fotografii editate fără să menționeze acest lucru, pe paginile de Social Media.

Aceasta normalitate a fost primită cu brațele deschise conform BBC,

Bine ai venit, onestitate!

Stomac mai plat, buze mai groase, piele mai fină

O noua lege în Norvegia intră în forță, iar influencerii nu mai au voie să posteze footgrafii editate pe paginile de socializare fără să declare că le-au editat.

Această lege luptă cu standardele de frumusețe nerealiste pentru a reduce dismorfia corporală cu care se lupta, în prezent, majoritatea tinerilor.

Avem nevoie de această lege

Madeleine Pedersen, 26 de ani, influencer din Moss, Norvegia, spune într-un interviu la Radio 1 Newsbeat că această lege vine în ajutorul tinerilor și că era timpul ca legile să se schimbe pentru ca tinerii să nu se mai compare cu imaginile nerealistice.

Sunt atâția oameni care se simt nesiguri cu privire la corpul sau fața lor.

M-am luptat cu problemele corpului meu datorită fotografiilor de pe Instagram

Partea cea mai rea este ca niciodată nu m-am gândit că anumite fotografii sunt editate sau nu. De aceea, cu toții avem nevoie de răspunsuri, avem nevoie de această lege.

Madeleine nu simte nevoia sa editeze fotografiile sale de pe paginile de socializare care au ca și audiența mai mult de 90,000 de urmăritori.  Recunoaște că mai schimbă culorile, sau dă luminozitate mai mare pentru a crea un vibe mai bun. dar niciodată nu a apelat la aplicatții de editare pentru a schimba forma corpului sau a feței.

Noua lege a fost adoptată de Ministerul Norvegian al Copilului si Familiei, cu un numar de 72 de voturi. Fotografiile nerealiste care vor aduce schimbări majore corpului, buzelor, taliei sau mușchilor se vor pedepsi cu amenzi mari, iar în cazuri extreme cu închisoarea.

Aceștia spun că scopul acestei legi este de a reduce presiunea din societate datorită persoanelor idealizate în publicitate. Va aduce mai multă claritate a ceea ce înseamnă frumusețea naturală, autentică descurajând agențiile de publicitate să creeze standarde nerealiste de frumusețe care afecteaza emoțional milioane de tineri.

Ești frumoasă, nu tânji după like uri mai multe. Aceasta nu este viața reală, a mai spus Madeleine.

Pe paginile de socializare vei găsi și conturi ale anumitor influenceri sinceri, care te aduc cu picioarele pe pământ. Este timpul să învățăm să ne acceptăm, să ne iubim defectele care ne fac unici, în această lume pline de perfecțiune virtuală.

Să trăim în lumea reală și să nu facem confuzii între lumea reală și cea virtuală.

Familia Mea nu a postat niciodată imagini editate. Suntem ceea ce suntem și ne iubim pentru asta. Suntem o familie normală, cu probleme dar și cu bucurii. Ideea noastră este de a inspira cititorii noștri să vadă lucrurile frumoase din viața lor și să se bucure de tot ce înseamna prezent. Atâta timp cât respirăm, e important să ne bucurăm de ce ne este dat. Pentru că, frumusețea interioară se vede întotdeauna în exterior, iar ea trebuie întreținută. De aceea este important să îți găsești echilibrul interior și să ai grijă de toate aspectele ființei tale fără a neglija niciunul.

Ești frumoasă! Iubește-te așa cum ești, pentru că ceea ce ești e unic în lumea asta!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...