Retete

Nu cer mult de la viață, doar o cafea bună și un zâmbet

Pentru că fericirea stă în lucrurile simple, te-aș ruga ca în timp ce citești acest articol să dai play pe clipul de mai jos. Articolul va prinde miros de cafea proaspat prajita și îți va da un vibe pozitiv pe toata durata citirii lui.

Să te trezesti în miros de cafea este un răsfăț absolut. Sunt mamă și soție, iar rutina dimineților mele e ceea ce ador pe toată durata zilei. Pentru mine, cafeaua miroase a copilărie, miroase a acasă, miroase a mama. Asta pentru că provin dintr-o familie unde cafeaua se punea pe foc înainte să răsară soarele pe cer. Era mirosul care ne trezea pe toți. Noi, nu aveam ceas deșteptător, dar aveam miros de cafea. Și ce poate fi mai frumos decât atât.

Timpul a trecut, iar în studenție dormeam mai mult. Nopțile erau mai lungi și zilele mai scurte. Însă, nu uitam nici atunci să aloc un timp special cafelei. Asta se întâmpla de obicei, la cafenele împreunp cu colegii dupa masa de prânz.

Acum, de când am devenit mamică, îmi acord acel timp de care am nevoie pentru a începe dimineața cu un vibe pozitiv. Spun asta pentru ca e foarte important să ai timpul tău, în orice fel de circumstanțe.

Recunosc, mă trezesc foarte devreme pentru că am rămas setată încă de pe vremurile când copiii erau micuți și se trezeau cu noaptea în cap. Acum, am noroc că ei dorm mai mult, fiind în creștere, iar dimineața mi-o aloc pentru planuri și vise proprii.

Nu cer mult de la viață, doar o cafea bună și un zâmbet. Iar, adevărata putere a cafelei este că ea poate oferi și plăcere și zâmbete.

Rutina mea de dimineață

Mă trezesc în fiecare dimineața cu gândul la cafea. Și nu plec niciodată de acasă fara sa beau cafea de specalitate sau în cele mai rare cazuri să o iau take away în mașină în drumul meu către școală.

Ora 06,30 – mă trezesc. Mă spăl pe dinți, pe față și merg la bucătărie să îmi dau drumul la aparatul de cafea. Fiind o băutoare înrăită a acestei licori magice am avut grijă ca economiile mele să le investesc într-un aparat bun și totodata să folosesc cafea de specialitate. Pe principiul nu stric orzul pe gâște investesc în cafea boabe de calitate și pentru un plus de aromă proaspătă. Măcinarea se face în momentul în care se pregătește cafeaua pentru o doza de prospețime.

Ora 7.30 – Pregătesc micul dejun pentru copii, ne îmbrăcăm mâncând pământul, ne urcăm în mașină și fugim la școală. Asta, în zilele în care școala se mai face și cu prezența fizică.

Ora 8.30 Ajung acasă ciufulită, după ce am avut parte de trafic îngreunat, claxoane și înjurături de la alți parinți grăbiți. Mă așez frumos pe canapea, deschid laptopul, apoi sticky notes pentru a-mi putea pregăti planul pe ziua respectivă. Sunt omul care comandă și tot el execută, așadar am nevoie de ambiție să pot evolua și să mă dezvolt pe planul dorit.

De multe ori, îmi pregătesc a doua cafea. O cafea proaspat prajita. De data asta un latte îmbogățit cu aromă de scorțișoară. Simt că mă binedispune și îmi oferă o energie pozitivă pe toata durata zilei. .

De multe ori, diminețile sunt singură și îmi pot așterne bine gândurile. Doar din când în când se mai aude papagalul vecinilor de la parter, care dă si el o notă distinctivă acelei zile.

Viața este frumoasă, ea trebuie doar trăită!

Teoria mea ramane aceasta.

Nu-ți irosi timpul pe cafele chioare ca apa. Bea o ceașcă de cafea de calitate, iar creierul tău va elibera dopamină ceea ce îți va da o stare perfectă, chiar de la începutul zilei și chiar și în zilele ploioase și friguroase de toamnă.

Articol scris pentru ediția de toamnă SuperBlog 2021

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...