Astăzi vreau să vă prezint o rețetă foarte dragă nouă, tuturor din casa. Este vorba despre borș de pui sau cum o mai numesc alții ciorba a la grec.
Rețeta o am de la mama mea si tocmai de aceea pentru mine are o insemnătate mult mai mare pentru mine si vreau s-o împărtășesc și cu voi.
Această rețetă o puteți folosi la orice carne de pasăre cât și la vițel.
Ingrediente
- Carne de pui și măruntaie
- 1 morcov
- țelină
- apio
- un pătrunjel rădăcină
- 1 ceapă
- 1/4 borș
- 1 galbenuș ou
- 150 grame smântână
- 3 linguri ulei
- pătrunjel și leuștean
- sare
Carnea se pune la fiert pentru o ora, până vedeți că se dă jos de pe os cu ușurință, în 2-3 litri de apă. Zarzavatul se curăță si se taie feliuțe sau se dă prin răzătoare. Separat, călim zarzavatul în 3 linguri de ulei. Va prinde o coloristică superbă. După ce carnea s-a fiert se scoate din supă, se pune într-un bol până se răcește pentru a o pueta desprinde de pe os. Eu aleg să pun doar carnea care știu sigur că se mănâncă. În apa în care am pus zarzavatul se adaugă si 2 linguri de orez, apoi bucățile de carne. Lăsăm la fiert pentru 20 de minute, apoi se pune borșul și lăsăm să dea în clocot.
Se drege un gălbenuș de ou cu 150 de grame de smântână. Amestecăm bine, apoi se pune supa fierbinte pentru a nu face cocoloașe. Nu puneți direct dresătura de ou cu smântână în supă. Întotdeauna se adaugă supă fierbinte peste dresătură. Se adaugă dresătura peste ciorbă. Punem pătrunjel și leuștean, după gust. Se potrivește de sare.
Poftă bună!