Dieta noastră este constituie în mare parte din alimente alcaline cât și din alimente acide.
Dar, nu toți știm exact care sunt alimentele alcaline, benefice stării noastre de sănăptate deoarece neutralizeaza elementele nocive din organism, dar și protejează organismul împotriva apariției bolilor grave.
Dacă continuăm să mâncăm alimente acide organismul nostru va fi bombardat de tot felul de toxine, iar ph ul acid din organism poate provoca mai multe boli.
Un pH acid poate provoca:
- Gastrite
- Reflux gastroesofagian
- Pietre la rinichi
- Infecții urinare
- Infecții genitale
- Constipație
- Candidoză
- Infecții cu ciuperci
- Răceli repetate
- Probleme cu ficatul
- Boli de inimă
- Deteriorare musculară
- Sensibilitate la nivelul oaselor
- Și unele surse spun că pHul acid influențează proliferarea celulelor canceroase.
Alimentele alcaline sunt recunoscute drept alimentele care echilibrează rapid și eficient organismul, spre deosebire de alimentele acide sau toxice, care au efecte nocive asupra organismului.
Alimentația acidă poate provoca o mineralizare insuficientă, deficiențe în structurile țesuturilor și poate determina apariția stărilor de oboseală, lipsa concentrării și dezvoltarea insuficientă a oaselor și vederii.
Alimentația alcalină, în schimb are un nivel ridicat al ph-ului, mai mare de 7 și protejează organismul în apariția bolilor grave, crește imunitatea si sistemul natural de apărare.