Despre viata

Flori rare și deosebit de frumoase

Îmi plac florile, iar pasiunea aceasta mi-a dăruit-o mămica mea care de-a lungul timpului a îngrijit toate florile care îi picau în mână. Dacă vroiam să salvez o floare, i-o duceam ei. Nu știu unde găsea atâta loc pentru ele și mai ales atâta timp. Erau viața ei.

Azi vreau sa vă prezint câteva flori rare, dar deosebit de frumoase și speciale. Pentru ca Dumnezeu ne vorbește chiar și prin flori și unde este viață, acolo este și El.

Dumnezeu a creat florile, atât de frumoase și atât de diferite prin culori, forme și mirosuri, ca oamenii, privind la ele să înțeleagă cât de frumoși și de minunați putem fi noi, în diversitatea noastră.

Priviți la crinii câmpului, zice Hristos, și vedeți cât de frumoși sunt: adevărat vă zic, nici Solomon, în toată măreția sa, nu se îmbrăca mai frumos decât un crin, și dacă Dumnezeu a făcut floarea aceasta, care se usucă într-o vară, atât de frumoasă, oare cu cât mai frumos a făcut sufletul omenesc, care este veșnic?!

Ieromonah Savatie Baștovoi, DUMNEZEU povestit pe înțelesul unei femei

Într-adevăr, dacă Dumnezeu este desăvârșit și le-a făcut pe toate bine, ce rost avea să facă atâtea mii și mii de feluri de flori, fiecare cu forma și mirosul său?

Toate sunt un dar din iubire, un prilej de contemplare și de bucurie. Iată de ce și noi, atunci când evadăm din zgomotul și răceala orașelor undeva în mijlocul naturii, avem acele sentimente de fascinație, de bucurie și încântare, sorbind mirosurile și lăudând culorile pe care Dumnezeu le-a lăsat în lume.

Trandafirul lui Juliet – cel mai rar trandafir

Trandafirul lui Juliet este considerat unul din cei mai rari trandafiri și asta deoarece a fost nevoie 15 ani pentru ca David Austin sa cultive floarea in Anglia. În plus, l-a costat 4,3 milioane de dolari sa facă acest lucru.

Trandafirul lui Juliet are culoarea piersicii și a caisei.

Orhideea fantomă

Orhideea fantoma – Dendrophylax Lindenii – Floarea pe cale de dispariție a Floridei.

Orhideea fantomă este listată ca una din florile rare ale lumii, deoarece necesită temperaturi ridicate și umiditate ridicată pentru a crește, ceea ce o face aproape imposibil de cultivat în afară habitatului său natural.

Planta nu are frunze, nu depinde de fotosinteză și nu își fabrică propria hrană. Trebuie să fie conectată cu o altă plantă pentru a obține energie. Tulpina are culoarea verde iar floarea este albă.

Orhideele fantomă se găsesc în Cuba, Florida și Bahamas și înfloresc doar 3 săptămâni între aprilie și august. Chiar dacă vă apropiați suficient de floare, este posibil să nu puteți observa o orhidee fantomă, din cauza faptului că cea mai mare parte a habitatului său natural este distrus. Acest lucru face ca orhideea fantoma să fie și mai rară.

Crin de foc – floarea națională a Zimbabwe

Crinul de foc nu este neapărat o floare rară, dar în unele țări ea este pe cale de dispariție. Crinul de foc este o floare distinctă în formă de trompetă, cu petale de culoare roșie și galben-portocalie, făcându-l să arate ca o flacără. Aceste flori sunt originare din Asia și din părțile tropicale ale Africii. Este rară în Sri Lanka și aproape pe cale de dispariție în Odisha. În timp ce în unele țări este pe calea de dispariție, în alte părți ea se găsește chiar și în curțile oamenilor.

Crinii de foc sunt toxici pentru oameni și de asemenea pot crea probleme ale pielii, dar pot fi folosite și în anumite scopuri medicinale.

Cosmos de ciocolată – floarea de ciocolată

Este floarea care miroase a ciocolată proaspătă.

Cosmosul de ciocolată și-a câștigat locul pe lista florilor rare din lume deoarece a dispărut din sălbăticie de ani de zile. Are o culoare maro-roșiatică bogată și emană un parfum bogat de ciocolată atunci când înflorește. Crește până la aproximativ 40 – 70 cm în înălțime. Este originară din Mexic. Nu produce semințe și trebuie cultivată cu ajutorul culturii tisulare sau al diviziunilor rădăcinilor.

Floarea Kadapul – Regina nopții

Este o floare de cactus care înflorește rar, de aceea este considerată o floare rară. Ea înflorește doar noaptea și se ofilește în timpul zilei. Florile sunt mari și frumoase, albe ca zăpada și în formă de stea. Crește în general, în sălbăticie, în jurul copacilor și poate măsura o lungime de 30 de cm și 17 cm lățime. Emană un miros plăcut.  Aceste flori necesită condiții specifice pentru a crește și sunt foarte scumpe datorită duratei de viață scurte. Cu toate acestea, sunt ușor de cultivat. 

Floarea Kadupul are o istorie cu Japonia, unde este cunoscută sub numele de Gekka Bijin sau „frumusețe sub lună”. 

Vița de jad (Jade Vine) – membru al familiei de mazăre și fasole

Este considerată una din cele mair are flori deoarece defrișările au adus-o aproape de dispariție. Vița de jad este o floare sub formă de gheare și poate crește până la 3 metri lungime. Culoarea variază de la albastru la verde deschis și atârnă cu fața în jos. Este membru al familiei de mazăre și fasole, fiind originară din pădurile tropicale din Filipine. Sunt dificil de propagat în captivitate și se bazează în primul rând pe lilieci pentru polenizare.

Floare de liliac neagră – Cea mai rară floare neagră

Floarea Liliac Negru este cea mai unică floare din lume, datorită culorii negre. Măsoară până la 30 de centimetri în diametru,
floarea seamănă cu un liliac. De acolo și numele, floare de liliac, neagră.  Are stamine lungi, în formă de mustăți, care pot măsura până la 70 de centimetri lungime.

Youtan Poluo – înflorește odată la 3000 de ani

Sursa foto: pinterest

Originară din China și Taiwan, Youtan Poluo este o floare mică parazită care a fost găsită crescând în Viet Linh pe o frunză de palmier aridă. Aceste flori albe rare nu au un nume științific și se spune că înfloresc o dată la 3.000 de ani. Măsurând nu mai mult de 1 milimetru în diametru, Youtan Poluo este cunoscut sub numele de Udumbara. Florile au fost menționate în scripturile budiste și, în 2010, au fost descoperite în casa unei călugărițe din Muntele Lushan din provincia Jiangxi din China.

Conform scripturilor budiste, aceste flori simbolizează nemurirea.

În articolul meu am reușit să surprind doar câteva flori dispărute, sau pe cale de dispariție datorită daunelor ecologice. Doar câteva din ele pot fi protejate prin lege, însă majoritatea nu sunt.

E de datoria noastră să promovăm conștientizarea cu privire la aceste flori rare și frumoase.

Dacă v-a plăcut acest articol dați un share la voi pe pagina de profil. Lucrul acesta ne motivează să mergem mai departe.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...